Forenom -OTTELURAPORTTI: FC Lahti lähtee alasarjaan taistelupisteen kera

FC Lahti ja FC Haka päätyivät 1–1-tasatulokseen Tehtaan kentällä Veikkausliigan runkosarjan päätöskierroksella. Lahden maalin iski Matias Vainionpää, jolle maali oli ensimmäinen liigamaali Lahden paidassa. Hakalta puolestaan osui FC Lahtea muutama vuosi sitten edustanut Arlind Sejdiu. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti ja FC Lahden Luke Ivanovic karkasi kolmannella minuutilla FC Hakan puolustukselta puolittain. Ivanovic pelasi viereen Benjamin Mulahalilovićille. Keskikenttämies ampui, mutta laukaus jäi voimattomaksi ja Anton Lepolalla oli helppo työ poimia pallo. Toisessa päässä virkaveli Osku Maukonen joutui venymään puolestaan Nicolas Dantasin puskun tielle heti perään. Vartin jälkeen Maukonen nollasi komealla haamutorjunnallaan Dantasin yrityksen.

Ottelu jatkui aaltoillen ja Michael López pääsi kääntymään rangaistusalueella hieman ennen jakson puoliväliä. López ampui tulisesti, mutta veto suuntautui päin Lepolaa. Hetkeä myöhemmin Pablo Andrade viuhutti kanuunansa hiukan ohi. Toisessa päässä loukkaantumisen jälkeen avauskokoonpanoon palannut Dylan Fox liukui pallon puolestaan viime hetkellä pois Maissa Fallilta.

Lahti sai avausmaalin muutama minuutti ennen jakson loppua. Samuel Pasasen pitkä rajaheitto kimpoili takaisin Pasaselle. Nuori keskikenttämies keskitti ja Matias Vainionpää puski uransa ensimmäisen liigamaalinsa FC Lahden paidassa maukkaaseen paikkaan. Lahti pääsi tauolle 1–0-johdossa.

Toinen jakso oli täysin Hakan. Lahti joutui vaihtamaan heti jakson alussa Riku Selanderin ja hetkeä myöhemmin Osku Maukosen. Maukonen ehti ottamaan yhden paraatipelastuksen ennen loukkaantumistaan. Liigadebyyttinsä pääsivät tekemään Tobias Karkulowski ja maalivahti David Mikhail.

Haka onnistui murtamaan Lahden puolustuksen kertaalleen. Jakson puolivälin jälkeen kulmapotku kimpoili lahtelaispurusta suoraan Arlind Sejdiulle. Entinen Lahden pelaaja ampui sydämensä kyllyydestä ja pallo upposi tarkasti alakulmaan tasoittaen ottelun.

Haka painoi lopussa päälle ja Lahti otti vastaan iskuja. Lahtelaispuolustus kuitenkin kesti myllytyksen. Näin pisteet tasattiin lukemin 1–1 ja Lahti lähti kotimatkalle ja alempaan loppusarjaan yhden pisteen kera.

Ottelun jälkeen liigadebyytin tehnyt lahtelaiskasvatti Tobias Karkulowski oli iloinen ensimmäisistä liigaminuuteistaan. Hän kertoi, että pelaajat olivat parempia, mutta peli oli silti sama. Nuorukainen löysi omasta pelistään vielä paljon parannettavaa.

– Minulla on hyvät fiilikset debyytistä. Paljon jäi parannettavaa. Meillä oli pieniä haasteita ja pelaajia loukkaantui. Haka painoi päälle ja sai paljon erikoistilanteita. Intensiteetti on liigassa kovempi ja pelaajat parempia, mutta peli on kuitenkin sama. Ei tämä mikään mahdoton rasti ollut, Karkulowski summasi.

FC Lahden päävalmentaja Ricardo Duarte oli lopulta osittain tyytyväinen pisteeseen. Hänen mukaansa vastustaja on sarjasijoituksensa mukainen laadukas joukkue ja loukkaantumiset sekoittivat Lahden pakkaa. Ensimmäisellä jaksolla lahtelaisten pelissä näkyi viikolla harjoitellut asiat, mutta ne eivät konkretisoituneet maalipaikkoina.

– Ottelussa oli kaksi erillistä peliä, ensimmäinen jakso ja toinen jakso. Molemmat jaksot olivat täysin erilaisia. Ensimmäinen jakso oli meiltä solid ja yhtenäinen. Pelissämme näkyi viikolla harjoitellut asiat, mutta ne eivät konkretisoituneet tulostaululla. Toisella jaksolla meidän piti vaihtaa kolme pelaajaa ja se vähensi meidän mahdollisuuttamme muuttaa mitään. Samalla meiltä katosi energia. Jouduimme tiputtamaan linjoja alemmas. Pelaajat tekivät parhaansa, mutta meidän täytyy tehdä enemmän. Pisteeseen voi olla kuitenkin tyytyväinen, sillä Haka on toisella tasolla ja erilaisessa tilanteessa. Tipuimme karsijan paikalle, joten meillä on jäljellä viisi ottelua eli viisi finaalia. Voimme kuitenkin kamppailla tasapäin ylemmän loppusarjan joukkueita vastaan, mutta sen pitää jatkossa konkretisoitua pisteinä, Duarte niputti pelin.

FC Lahden ottelut jatkuvat maajoukkuetauon jälkeen alemmassa loppusarjassa, sillä IFK Mariehamn ohitti voitollaan Lahden. Loppusarjojen otteluohjelma julkistetaan alkavalla viikolla, joten seuraa FC Lahden kanavia ja laita pelipäivät talteen. Kahteen kotiotteluun liput myy tuttuun tapaan Tiketti.