Forenom -OTTELURAPORTTI: FC Lahti kaatoi hallitsevan Suomen mestarin ja eteni jatkoon

FC Lahti kaatoi hallitsevan Suomen mestarin Helsingin Jalkapalloklubin Liigacupissa Mukkulan kuplassa puhtaasti 3–0. Samalla Lahti varmisti jatkopaikan ja lohkovoiton. FC Lahden maaleista vastasivat Colin Odutayo ja Michael López. Yksi maaleista merkittiin HJK:n omaksi maaliksi. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

Nuorella kokoonpanolla liikenteessä ollut vierailija Helsingin Jalkapalloklubi oli vahva ottelun ensimmäisellä kymmenminuuttisella. FC Lahti kesti ja iski heti ensimmäisestä huippupaikastaan kymmenennellä minuutilla. Eemeli Virta riisti pallon vastustajan rangaistusalueella ja pelasi keskelle Colin Odutayolle. Hollantilainen upotti pallon jälleen varmasti maaliin ja antoi lahtelaisille helpottavan avausmaalin.

Lahti oli osua heti seuraavasta hyökkäyksestä. Michael López riisti ja pääsi puolittaiseen läpiajoon. López ampui pienestä kulmasta, mutta HJK:n maalivahti Alex Ramula venytti itsensä pallon tielle ja Lahti sai kulmapotkun. Myös kulma oli vaarallinen, mutta Klubi purki sen.

HJK sai jakson puolivälissä muutaman puolittaisen paikan. Kaius Hardén käänty rangaistusalueella ja ampui, mutta Akseli Puukko blokkasi sen. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen debyyttiään pelannut FC Lahden maalivahti Joshua Oluwayemi joutui ensimmäistä kertaa torjuntatöihin. Stanislav Baranovin tulinen laukaus oli Oluwayemille kuitenkin helppo pala.

Kesken HJK:n hienoisen painostuksen Lahti iski nopealla vastaiskulla. Odutayo pääsi haastamaan laidalla ja sai jalkansa vapaaksi. Hän lähetti keskityksen, jonka HJK:n puolustus lopulta puski omaan maaliinsa. Samoissa 2–0-lukemissa mentiin myös Lahden yhdestä huippupaikasta huolimatta tauolle.

Toisella jaksolla Lahti tyytyi varmistelemaan johtoaan. HJK ei päässyt murtamaan lahtelaispuolustusta, mutta toisaalta Lahden omat paikat jäivät vähiin. Klubin Francis Etu ampui kertaalleen, mutta Oluwayemi oli tänään ohittamaton. Toisessa päässä Lahti iski vielä lisäajalla. Otso Koskinen riisti ja pelasi Michael Lópezin läpi. López upotti pallon varmasti ohi Ramulan ja näin ollen Lahti varmisti voiton, jatkopaikan ja lohkovoiton.

FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg oli tyytyväinen joukkueensa työmäärään kentällä. Ottelua hän kuvasi erittäin vauhdikkaaksi. Lindberg iloitsi myös nollapelistä, joka nostaa itseluottamusta koko joukkueella.

– Juttelimme eilen ja mietimme, että milloin FC Lahti on viimeksi voittanut Liigacupissa lohkonsa. Se motivoi meitä. Olemme tammikuusta asti puhuneet uudesta peli-ilmeestä ja tuloksen teosta. Lohkovoitto on aina lohkovoitto. Ihan sama, ketä siellä on ollut vastassa. Olen erittäin tyytyväinen jälleen siihen työmäärään, jota pelaajat kentällä tekivät. Ottelu oli vauhdikas. Nollapeli on myös hieno juttu ja nyt pääsemme Espanjan leirillä hiomaan peliämme kohti välierää, Lindberg kertoo.

FC Lahti matkaa yhdessä Pelimatkojen kanssa torstaina Espanjan Salouhun, jossa se pelaa myös harjoitusottelun. Liigacupin välierässä Lahti saa vastaansa Kuopion Palloseuran. Ottelun runkopäivä on 9.3. FC Lahden kausikortilla on ilmainen sisäänpääsy Liigacupin otteluihin. Osta omasi tästä.