Forenom -OTTELURAPORTTI: FC Lahti haki jatkopaikan Zeqirin osumalla

FC Lahti haki jatkopaikan Suomen Cupin viidennelle kierrokselle Jyväskylästä. Kypärämäki Rangers kaatui Viitaniemen urheilukentällä 1—0. Ottelun ainoan osuman iski Altin Zeqiri. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

FC Lahti nappasi ottelun haltuunsa heti alussa ja kotijoukkue, Nelosessa pelaava Kypärämäki Rangers tiputti linjansa erittäin alas. Lahti jauhoi ja loi muutaman maukkaan maalipaikan. Viljami Jokiranta tökkäsi maalin edestä, mutta Olavi Hetemäki torjui. Hetkeä myöhemmin Hetemäki nollasi myös hyvin pelanneen Vilho Huovilan.

Toisessa päässä Lahdella ei ollut hätää. Maalissa pelannut Anton Munukka ei joutunut torjuntatöihin, vaan Rangersin hyökkäysyritykset kilpistyivät viimeistään Daniel Koskipaloon ja Eemil Laamaseen. Tauolle siirryttiin Lahden täydestä hallinnasta huolimatta maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla kotijoukkue alkoi väsymään ja Lahti jauhoi. Rangers tiputti kaikki pelaajansa suojelemaan omaa rangaistusaluettaan ja Lahdella oli vaikeuksia murtaa kymmenen miehen lihamuuria. Se kuitenkin onnistui muutamaan otteeseen, kun Altin Zeqiri purjehti komeasti pienistä väleistä. Hetemäki kuitenkin torjui. Hetemäki torjui myös Koskipalon puskun. Toinen laitapakin yritys puolestaan kolahti poikkipuuhun.

Lahti iski lopulta juuri ennen lisäajan täyttymistä. Zeqiri leikkasi sisään ja ja sai jalkansa vapaaksi. Pallo upposi Hetemäen jalan alta ja Lahti siirtyi johtoon. Lisäajalla Lahti leikitteli vielä pallolla ja eteni seuraavalle kierrokselle 1—0-voitolla.

Ottelun jälkeen FC Lahden laitapuolustajana täydet minuutit uurastanut Akseli Puukko myönsi, että ottelu ei ollut lahtelaisille helppo. Hän totesi, että Lahti ei kyennyt hyödyntämään taitoylivoimaansa ja sortui hätäisiin ratkaisuihin. Toisaalta Lahdella ei ollut puolustussuuntaan suurta hätää.

– Omassa päässä meillä ei ollut mitään hätää, mutta hyökkäyspäässä menetimme liikaa palloja ja olimme huolimattomia. Emme saaneet hyödynnettyä nopeus- ja taitoylivoimaamme. Pääsimme pitämään palloa rauhassa, mutta 30 metrin kohdalla ammuimme kaukolaukauksia ja keskitimme. Jatkopaikka olisi voinut irrota helpommallakin, Puukko summasi.

Suomen Cupin viidennen kierroksen vastustaja arvotaan 23.5. FC Lahden ottelut jatkuvat jo lauantaina Veikkausliigassa vieraspelillä Kuopion Palloseuraa vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 26.5. AC Oulua vastaan. Osta lippusi tästä.