Forenom -OTTELURAPORTTI: FC Lahti haki arvokkaan vieraspisteen

FC Lahti ryösti vieraspisteen Seinäjoelta. FC Lahti ja Seinäjoen Jalkapallokerho tasasivat pisteet tiukan, mutta tapahtumarikkaan ottelun jälkeen lukemin 0—0. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

FC Lahti joutui puolustuskannalle heti ottelun alussa, mutta Seinäjoen Jalkapallokerhon hyökkäys pysyi lahtelaisittain hyvin aisoissa. Lahtelaispuolustus onnistui liigadebytantin Eemil Laamasen johdolla puolustamaan SJK:n hyökkäykset. Lahden omat hyökkäykset tulivat Altin Zeqirin kautta ja paras paikka tuli Irfan Sadikille. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan saanut maalitiliä auki.

Lahti joutui puolustamaan myös toisen jakson. Lahtelaiset joutuivat vaihtamaan toisen jakson aikana maalivahtia, kun Marin Ljubić joutui Terry Yegben kolaamaksi. Vaihdosta tullut Anton Munukka teki liigadebyyttinsä ja otti toisella jaksolla muutaman huipputorjunnan.

Viimeisellä kymmenminuuttisella Yegbe puski vielä kertaalleen tolppaan. SJK painoi pelin päätyyn, mutta Lahti kyttäsi vastaiskuja. Jusif Ali pääsi kertaalleen haastonsa jälkeen ampumaan, mutta Alin laukaus meni niukasti ohi. SJK:n hallinnasta huolimatta Lahti kykeni riistämään pisteen vaikealta vierasreissulta kahden debytantin, Eemil Laamasen ja Anton Munukan johdolla.

Ensimmäisen liigaottelunsa pelannut lahtelaiskasvatti Eemil Laamanen oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueen nollapeliin. Hän paransi omia otteitaan pelin edetessä. Laamasen mukaan Lahti paransi otteitaan ottelun edetessä ja se näkyi myös maalipaikkoina.

– Ensimmäisen jakson pelimme oli sekavaa aluksi, mutta niin oli vastustajankin. Kumpikaan ei saanut peliä kontrolliin. Hetket, jolloin hyökkäsimme suoraviivaisemmin, kykenimme luomaan uhkaa myös vastustajan maalille. Toisella jaksolla vetäydyimme liian alas ja prässimme ei toiminut. Vastustaja sai luotua vaarallisia hyökkäyksiä keskityksillä, mutta meillä oli koko ajan tilanne hallinnassa. Puolustimme tiiviisti ja hyvin. Lopussa saimme pallonhallintaa takaisin ja muutaman vastahyökkäyksen ja paremmalla viimeistelyllä meilläkin olisi ollut paikka laittaa maali. Itselläni oli ensimmäinen peli ja hieman hermostunutta peliä alussa. Ensimmäiset syötöt ja ensimmäiset kaksinkamppailut menivät omille, niin pystyin pelaamaan omaa peliäni. Pelissäni oli paljon hyvää, mutta löysin myös paljon kehittämistä. Omasta mielestäni debyytti oli ihan onnistunut, nolla peliin osallistunut Laamanen kertoi,

Seuraavaksi FC Lahti kohtaa keskiviikkona 26.4. Suomen Cupissa vieraskentällä Joensuussa JIPPOn. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 29.4. FC Interiä vastaan. Osta kausikorttisi tästä.

FC Lahti:

Ljubić (59’ Munukka); Tauriainen, Laamanen, Kabashi, Koskipalo (v); Klinga (v), Djaló (53’ Jäntti), Kuningas (v); Hertsi (81’ Könkkölä), Sadik (81’ Alves), Zeqiri (81’ Ali)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Juha Tamminen