Forenom -OTTELURAPORTTI: FC Lahden voittoputki jatkui AC Oulun kustannuksella

FC Lahti jatkoi voittoputkeaan Hiihtiksen iltavalaistuksessa AC Oulun kustannuksella. Lahtelaisosumista vastasivat Bubacar Djaló ja Leon Kreković. Vierailijoiden ainokainen merkittiin Yann Affille. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

Ottelun alku oli FC Lahdelle hankala ja vierailija AC Oulu loi painetta lahtelaismaalille. Lahti kuitenkin kesti alkurynnistyksen ja vierailijoiden ainoaksi huippupaikaksi jäi maajoukkuetähden Rasmus Karjalaisen tulinen kuti. Teemu Penninkangas kuitenkin blokkasi vedon viime hetkellä ja Lahti selvisi.

Jakson edetessä myös Lahti pääsi otteluun mukaan. Hieman ennen puolen tunnin täyttymistä lahtelaiset käyttivät oman paikkansa. Mikko Kuningas pelasi pallon Bubacar Djalólle rangaistusalueen rajalle. Djaló malttoi ja harhautteli itsensä vetopaikkaan ja ampui tarkkaakin tarkemman kudin oululaisten maalin yläkulmaan.

Hetkeä myöhemmin Djalólla oli vielä toinen paikka. Matheus Alves alusti ja Djaló ampui samoilta sijoilta. Calum Ward torjui pallon eteensä ja Anouar El Moukhantir oli ensimmäisenä paluupallossa. El Moukhantir ei kuitenkaan saanut käännettyä palloa tyhjään maaliin. Näin ollen tauolle lähdettiin lahtelaisten 1—0-johdossa.

Toisen jakson alku oli lahtelaisten. Alves riisti pallon syvällä vastustajan alueella ja keskitti millintarkasti. Leon Kreković oli kärppänä paikalla ja painoi pallon voimalla sisään tuplaten Lahden johdon.

AC Oulu lisäsi jakson edetessä, mutta lahtelaisilla oli vielä yksi huippupaikka naulata peli. Vaihdosta kentälle tullut Loorents Hertsi alusti ja Kreković ampui. Ward venytti laukauksen alakulmasta ja tuloksena oli vain Lahden kulmapotku.

Oulu onnistui lopulta hyödyntämään paineensa viisi minuuttia ennen loppua. Niklas Jokelaisen vaarallinen kulmapotku jäi pyörimään Lahden rangaistusalueelle. Lahtelaispurku kimposi lopulta maaliin Yann Affin kautta ja AC Oulu kavensi.

Vierailija sai luotua vielä yhden vaarallisen paikan. Jokelaisen kulmapotku kimpoili Daniel Barrow’lle. Barrow ampui painavan laukauksen, mutta Lahden onneksi laukaus pysähtyi poikkipuuhun. Kun lisäosumia ei nähty, otti Lahti kolmannen perättäisen voiton.

Ottelun jälkeen pelkkiä voittoja Lahden peräsimessä saalistanut päävalmentaja Toni Lindberg iloitsi voitosta. Hän alleviivasi, että ilo näkyi tänään pelaajien ja yleisön kasvoilta. Lindberg ei kuitenkaan ollut täysin tyytyväinen lahtelaisten ensimmäiseen jaksoon.

– Tuntuu ja maistuu erittäin hyvältä. Ilo näkyi ottelun jälkeen pelaajista ja katsojista. Nämä ovat tällaisia syksyn pelejä. Ensimmäisellä jaksolla olimme pienissä vaikeuksissa, mutta selvisimme. Muutimme ja teroitimme tauolla muutamia juttuja ja toisella jaksolla saimme puolustettua ja luotua tiloja. Lopussa tuli painetta, kun oululaisilla ei ollut tappioasemassa mitään hävittävää ja usein pelit menevät tuollaiseksi. He pystyivät kaventamaan, mutta kestimme. Avainasemassa olivat ykkös- ja kakkospallot. Olen voittoon todella tyytyväinen. Pääsimme taas eteenpäin ja tämä oli hyvä jatkumo kahdelle edelliselle ottelulle, Lindberg summasi.

FC Lahti nousi Haastajasarjan toiseksi. Eroa johtavaan AC Ouluun on kuusi pistettä. Seuraavaksi FC Lahdella on kahden ottelun vieraskiertue, jonka aluksi Lahti kohtaa sunnuntaina 1.10. Valkeakoskella FC Hakan. Seuraava kotiottelu ja samalla Haastajasarjan viimeinen kierros pelataan lauantaina 21.10. Ilvestä vastaan. Osta lippusi ennakkoon Tiketistä.

FC Lahti:

Djaló, Kreković

Ljubić; Puukko, Kabashi, Penninkangas (v), Tauriainen; Kuningas, Djaló (v), Jäntti (75’ Klinga); El Moukhantir (69’ Hertsi), Alves (69’ Sadik), Krekovć (v)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola