Forenom -OTTELURAPORTTI: FC Lahden taistelu ei riittänyt tuliaisiin

FC Lahti ei onnistunut kasvattamaan pistepussiaan hyvästä taistelusta huolimatta Kuopion Palloseuraa vastaan. KuPS vei ottelun nimiinsä lukemin 1–0. Ottelun ainokaisen täräytti Jaakko Oksanen. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

Vierasjoukkue FC Lahti onnistui hallitsemaan Kuopion Palloseuran vahvan alun. KuPS hallitsi, mutta kotijoukkueen huippupaikat jäivät puuttumaan ottelun alussa. Marius Könkkölä pääsi puolestaan toisessa päässä ampumaan, mutta laitaväkkärän veto viuhui ohi.

Jakson puolivälin lähestyessä KuPS sai enemmän otetta. Joslyn Luyeye-Lutumba pelasi vetopaikan Arttu Heinoselle, mutta Joshua Oluwayemi venyi entisen FC Lahden pelaajan vedon tielle. Hetkeä myöhemmin Luyeye-Lutumba pääsi itse ampumaan, mutta pallo tuli kimmokkeen ansiosta päin Oluwayemia, joka onnistui torjumaan. Sekä Heinonen että Luyeye-Lutumba pääsivät vielä kertaalleen kokeilemaan ensimmäisellä jaksolla, mutta Lahti pääsi tauolle maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen jakson alku oli kotijoukkueelta vahva. Luyeye-Lutumba ampui tulisen kudin niukasti ohi. Lahti kuitenkin kesti KuPS:n toisen jakson alkurynnistyksen ja kykeni luomaan parhaat paikkansa 60 minuutin molemmin puolin. Ensin Könkkölä vapautti Luke Ivanovicin puolittaiseen läpiajoon. KuPS-kassari Aatu Hakala tuli oikea-aikaisesti vastaan ja torjui Ivanovicin tökkäyksen. Hetkeä myöhemmin Mikko Viitikko puski kulmapotkun jälkitilanteesta yläputkeen.

Jakson puolivälissä kotijoukkue oli puolestaan lähellä onnistua. Matias Siltasen kulmapotku tippui Lahden maalin eteen ja Ousmane Diawara jatkoi. Oluwayemi venyi kuitenkin komeaan reaktiotorjuntaan ja pelasti Lahden takaiskulta.

Vartti ennen loppua KuPS hyödynsi Lahden virheen. Jaakko Oksanen riisti pallon keskikentällä ja otti tyhjän tilan pois. Hän ampui tulisesti ja tarkasti pallon Lahden verkkoon ja vei kotijoukkueen 1–0-johtoon.

Lahti sai vielä lopussa kirin aikaiseksi. Lopussa Akseli Puukko keskitti ja Michael López pääsi puskemaan. Argentiinalaisen puski meni kuitenkin niukasti ohi. Lisäajalla Jordão Cardoso pääsi ampumaan rangaistusalueen sisältä, mutta laukaus karkasi pahasti ohi. Näin ollen täydet pisteet jäivät Kallaveden rannoille Mölymäelle.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ricardo Duarte oli pettynyt lopputulokseen, mutta hänen mukaansa Lahti onnistui noudattamaan pelisuunnitelmaa hyvin. Duarte kertoi, että KuPS:n kenttämuodostelma yllätti hieman Lahden ja se söi alussa lahtelaisten kykyä prässätä. Päävalmentaja alleviivasi kuitenkin, että joukkueen pitää katsoa eteenpäin, sillä paljon otteluita on vielä jäljellä.

– Periaatteessa peli oli hyvä, sillä noudatimme pelisuunnitelmaamme. KuPS:n muoto yllätti meitä hieman ja menetimme hieman prässipeliämme. Pelaajat kuitenkin omaksuivat muuttuneen tilanteen. Meidän viimeiset syöttömme eivät toimineet. Saimme kuitenkin mahdollisuutemme, mutta emme saaneet niistä sisään. Meille tuli taas ottelussa uusi loukkaantuminen ja ensiarvio on, että se on paha. Meidän täytyy katsoa eteenpäin, sillä otteluita on vielä paljon jäljellä, Duarte summasi.

FC Lahden kausi jatkuu ensi lauantaina 27.7. vierasottelulla Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 3.8. jolloin Hiihtikselle saapuu vieraaksi Helsingin Jalkapalloklubi. Liput ennakkoon myy Tiketti.

Oluwayemi; Puukko, Selander, Vainionpää, Viitikko, Andrade; Tauriainen (15′ Pasanen), Mulahalilović (v); Könkkölä (62′ Jordão Cardoso), Luquinhas; Ivanovic (62′ López)

Kuva: Miska Savolainen