Forenom -OTTELURAPORTTI: FC Lahden kenraali Hakaa vastaan päättyi maalittomaan tasapeliin

FC Lahti pelasi koleassa Kisapuistossa viimeisen harjoitusottelun ennen kauden alkua FC Hakaa vastaan. Ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin, mutta kummallakin joukkueella oli paikkansa. Otteluennakon ja asumisratkaisut tarjoaa Forenom.

Vierailija FC Haka tuli otteluun vahvasti ja FC Lahden maalivahti Marin Ljubić joutui jo ensiminuuteilla torjuntatöihin. Seitsemännellä peliminuutilla Juho Pirttijoki onnistui blokkaamaan Stávros Zarokóstasin vedon viime hetkellä. Lahtelaisista ainoastaan Eemeli Virta pääsi kokeilemaan kaukaa, mutta Haka-kassari Aatu Hakala torjui vedon alakulmasta.

Jakson edetessä ottelu tasoittui hieman ja Lahti sai pidettyä palloa enemmän. Haka kuitenkin hallitsi näennäisesti luomatta vaarallisia maalipaikkoja. Aivan jakson lopussa Virta nosti pallon etutolpalle ja Irfan Sadik liippasi pallon yli Hakalan. Fallou Ndiaye siivosi pallon kuitenkin maaliviivalta ja tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla maalipuut kolisivat molemmissa päissä. Ryan Mahuta katkoi syötön ja ampui tolppaan heti jakson alussa. Tasaisen ottelun viimeisellä vartilla myös Lahti kolisutteli maalipuita. Marius Könkkölän kulmapotku kiersi suoraan Pirttijoelle, joka puski pallon yläputkeen.

Molemmat joukkueet hakivat lopussa vielä voittomaalia. Lahden paras paikka tuli Matheus Alvesille, mutta Hakala sai liimattua brassikärjen yllättävän laukauksen pienen hapuilun jälkeen. Ljubić puolestaan liimasi Zarokóstasin painavan kudin syliinsä aivan ottelun lopussa. Näin ollen Lahdessa jäätiin 0—0-tasapeliin.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila oli tyytyväinen oman pään puhtaana pitämisestä. Hän kuitenkin löysi paljon parannettavaa tämän päivän esityksestä. Mannilan mukaan Lahdella oli ottelun alussa suuria vaikeuksia pelinavaamisen kanssa.

– Ottelussa oli myös hyviä juttuja. Pidimme omassa päässä nollan. Niitä ei ole paljon talvella tullut. Muutaman kerran puolustimme myös hyvin omalla rangaistusalueella ja ne ovat tuloksen kannalta kriittisiä hetkiä. Sitten oli tilanteita, joissa meidän pitää olla parempia. Haka tuli otteluun hyvin ja prässäsi vahvasti. Me jäimme kiinni pelinavaamisessamme ja annoimme vastustajalle lisää siimaa. Pystyimme kuitenkin jakamaan ottelussa minuutteja monelle pelaajalle. Talvikautemme on ollut hyvä ja olemme pystyneet kehittämään toimintaamme viikko viikolta. Seuraava viikko on suunniteltu ja siellä on liiga-avaus. Lähdemme sitä kohti, Mannila totesi päättäväisesti.

FC Lahden Veikkausliigakausi käynnistyy keskiviikkona 5.4. vierasottelulla Vaasan Palloseuraa vastaan. Lahden ensimmäinen kotipeli on 29.4. jolloin vieraaksi saapuu FC Inter. Osta kausikorttisi tästä.

FC Lahti:

Ljubić; Laamanen (46’ Koskipalo), Pirttijoki, Kabashi (v), Penninkangas (63’ Ali); Klinga (76’ Jäntti), Virta, Djaló (v); Könkkölä (76’ Oksanen), Sadik (63’ Alves (v)), Hertsi

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta