Forenom -OTTELURAPORTTI: FC Lahden johto suli Hiihtiksen sateessa

FC Lahti kärsi kitkerän tappion sateisella Hiihtiksellä AC Oululle. Ottelun lopuksi oululaisten voittolukemiksi kirjattiin 2–1. Lahden ainokaisen ja uransa ensimmäisen FC Lahti -maalin iski Luquinhas. AC Oulun molemmat osumat iski rangaistuspotkusta Ashley Coffey. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

Kotijoukkue FC Lahden murheet alkoivat jo ennen stadionille saapumista. Alustavaan kokoonpanoon merkityn topparin Julian Tomkan veli oli ollut vakavassa onnettomuudessa ja Tomkan tehtävänä oli olla perheen tukena. Topparin tilalle kokoonpanoon nousi Akseli Puukko.

Lahti sai kuitenkin ensimmäisellä jaksolla tylsytettyä AC Oulun maalikuninkuudesta taistelevan kärjen Ashley Coffeyn täysin pimentoon. Lahti hallitsi alkuminuuttien jälkeen peliä näennäisesti, mutta ainoa paikka tuli jakson lopussa. Viimeistä otteluaan Lahden paidassa pelannut Bubacar Djaló pääsi tökkäämään kulmapotkutilanteessa palloa rangaistusalueen sisällä, mutta Calum Ward liimasi voimattomaksi jääneen pallon helposti. Tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso käynnistyi vauhdikkaasti. Ensi kertaa kotiyleisön edessä esiintynyt Benjamin Mulahalilović keskitti ja tarkka pallo putosi suoraan Luquinhasille. Brasilialainen upotti pallon komeasti entisen seuransa verkkoon ja vei lahtelaiset johtoon.

Maalin jälkeen Lahti sai muutaman maukkaan maalipaikan. Hyvän ottelun pelannut Julius Tauriainen kuljetti pallon ylös ja pelasi Marius Könkkölälle. Väkkärämäinen Könkkölä harhautti ja sai vasemman jalkansa vapaaksi rangaistusalueen sisällä. Hänen vetonsa kuitenkin karkasi yli maalin. Hetkeä myöhemmin Mulahalilović pääsi kokeilemaan vapaapotkusta ja tulinen veto suuntautui maalia kohti. Ward kuitenkin liimasi jälleen märän pallon.

Reilu vartti ennen loppua AC Oulu tuli tasoihin. Ashley Coffey revittiin rangaistusalueella nurin ja pallo vietiin pilkulle. Coffey upotti itse rangaistuspotkun varmasti vasempaan kulmaan. Michael López oli onnistua heti pelin jatkuttua, mutta lahtelaisyleisö joutui huokaisemaan pettymyksestä. Sen sijaan oululaiset iskivät kolme minuuttia myöhemmin voittomaalinsa. Julius Körkkö kaadettiin rangaistusalueella ja Coffey sai iskeä toisen osumansa pilkulta samaan kulmaan.

Lahti sai luotua lopussa kuitenkin kirin. Pablo Andraden keskitykset tavoittivat kahdesti Lópezin, mutta kumpainenkin pusku oli tulokseton. Myös Akseli Puukko löysi keskityksellään Otso Koskisen, mutta keskikenttämiehen pusku suuntautui päin Wardia. Näin pisteet matkasivat AC Oulun mukana kauas pohjoiseen.

Ottelun jälkeen poikkeuksellisesti topparina luutinut ja viimeisen ottelun FC Lahden paidassa pelannut Bubacar Djaló oli pettynyt tulokseen. Hän oli silti ylpeä joukkueesta, sillä lahtelaisten selkäranka ei katkennut takaiskuihin. Djaló on samaan aikaan surullinen lähdöstään, mutta totesi, että nyt on aika uusille haasteille.

– Pelasimme paremmin, mutta hölmöt pilkut veivät meiltä voiton. Olen ylpeä tästä joukkueesta. On vähän surullista jättää Lahti taakseni, mutta nyt on aika uusille haasteille. Haluaisin jäädä auttamaan joukkuetta, mutta tämä on uusi luku minun elämässäni. Lahti on kohdellut minua hyvin ja tämä on tuntunut kodilta. Toivottavasti vielä joskus näemme, Djaló päätti.

Myös FC Lahden päävalmentaja Ricardo Duarte oli pettynyt lopputulokseen. Hän piti ensimmäiseen rangaistuspotkuun johtanutta tuomiota vääränä. Duarten mukaan Lahti pelasi parhaan ottelunsa hänen alaisuudessaan. Päävalmentaja toivotti myös Kuwaitiin siirtyvälle Djalólle onnea tulevaisuuteen.

– Suurin ongelma tänään oli se, että me hävisimme, vaikka kontrolloimme peliä. Ottelun alussa jouduimme vähän tarkkailemaan vastustajan ryhmitystä, mutta kymmenen minuutin jälkeen saimme pidettyä palloa. Emme kuitenkaan onnistuneet luomaan selkeitä maalipaikkoja. Toisella jaksolla saimme paikkoja ja menimme johtoon. Meidän pitää olla älykkäämpiä johtoasemassa. En pidä ensimmäistä pilkkua pilkkuna, mutta toinen oli aivan selvä. Otteluna tämä oli meiltä paras tähän mennessä. Meillä on ollut paljon ongelmia. Jälleen meiltä tippui pelaaja pois puoli tuntia ennen stadionille saapumista. Meillä on tulossa seuraavaksi kolme pahaa peliä. Ei tietenkään ole mukava menettää Djalón kaltaista pelaajaa, mutta toivotan hänelle paljon onnea, Duarte summasi.

Mamma Marian nälkäisimpänä pelaajana tänään palkittiin Luquinhas.

FC Lahti lähtee seuraavaksi kahden ottelun vieraskiertueelle, jossa se kohtaa ensin sunnuntaina 21.7. Kuopion Palloseuran ja lauantaina 27.7. Seinäjoen Jalkapallokerhon. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 3.8. jolloin Hiihtikselle saapuu vieraaksi Helsingin Jalkapalloklubi. Otteluliput ennakkoon myy Tiketti.