Forenom -OTTELURAPORTTI: FC Lahden alho syveni

FC Lahden alho syveni Veikkausliigassa, kun FC Inter haki Hiihtikseltä pisteet lukemin 2–0. Ottelun maaleista vastasivat toppari Luka Kuittinen ja Djoully Nzoko. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

Ottelun alku oli varoivainen ja molemmat joukkueet pelasivat tarkasti. Maalipaikoilla ei juuri ensimmäisellä jaksolla juhlittu. FC Lahden parhaaksi paikaksi jäi Otso Koskisen pusku. Pallo kuitenkin suuntautui maalin yli.

Vierailija FC Inter sai maalihanansa aukireilun puolen tunnin pelin jälkeen. Florian Krebsin kulma tippui suoraan Luka Kuittisen päähän. Kuittinen puski pallon tarkasti maaliin ja vei vierailijat 1–0-johtoon. Inter sai vielä jakson lopussa luotua puolittaisen paikan, mutta Iiro Järvisen jatko meni niukasti ohi Lahden maalin ja tauolle lähdettiin vierailijoiden maalin johdossa.

Toisella jaksolla FC Lahti nosti prässiään ja se toi hieman enemmän tilanteita molempiin päihin. Timo Stavitski keskitti ja Jean Botué puski. Joshua Oluwayemi venyi kuitenkin ilmiömäiseen torjuntaan. Hetkeä myöhemmin Lahti onnistui luomaan peräjälkeen kolme maalipaikkaa. Ensin Colin Odutayo haastoi ja ampui, mutta Eetu Huuhtanen liimasi pallon varmasti hyppysiinsä. Minuutti edellisestä Julius Tauriaisen veto viuhui niukasti yli Interin maalin. Hyvän ottelun pelannut Pablo Andrade keskitti Michael Lópezille, mutta turkulaispuolustus oli viime hetkellä välissä. Seuranneesta Odutayon kulmapotkusta Luke Ivanovic jatkoi niukasti yli maalin.

Inter oli tuplata johtonsa hieman toisen jakson puolivälin jälkeen. Axel Kouame pääsi ampumaan kulmapotkun jälkitilanteesta. Painava laukaus jysähti yläputkeen ja lahtelaisyleisö sai huokaista helpotuksesta. Aivan ottelun lopussa Inter kuitenkin varmisti voittonsa. Toista Veikkausliiga-otteluaan pelannut Suomen nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo Djoully Nzoko ampui kaukaa komeasti yläkulmaan ja juhli uransa avausmaaliaan. Näin pisteet matkasivat Turkuun lukemin 2–0.

FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg oli ottelun jälkeen pettynyt. Lindbergin mukaan pelin tärkeys näkyi etenkin ensimmäisellä molempien joukkueiden otteissa. Hän myönsi, että Lahti ei saanut luotua ottelussa riittävän laadukkaita maalipaikkoja.

– Ottelun iso merkitys näkyi heti alusta asti. Otimme vähän palettia alas ja olimme puolustussuuntaan tiiviimmin. Vastustaja kuitenkin onnistui tekemään kulmasta maalin. Toisella jaksolla nostimme prässiä ja saimme itseämme hieman peliin mukaan ja haimme tasoitusosumaa. Emme kuitenkaan saaneet luotua viimeisellä kolmanneksella tarpeeksi uhkaa ja laadukkaita maalipaikkoja, pettynyt päävalmentaja summasi.

Ottelun Mamma Marian nälkäisimpänä pelaajana palkittiin Pablo Andrade.

FC Lahden kausi jatkuu vierasottelulla pohjoisessa AC Oulua vastaan keskiviikkona 12.6. Seuraava kotiottelu pelataan puolestaan IF Gnistania vastaan keskiviikkona 19.6. jolloin liigassa pelataan yöttömän yön kierros. Ottelu alkaa kello 21.00 ja otteluliput myy Tiketti.

Oluwayemi; Tauriainen, Vainionpää,Viitikko, Andrade (81′ Puukko); Jäntti (46′ Selander), Pasanen (v), Koskinen (72′ Könkkölä); Ivanovic (67′ Babiker), Odutayo; López

Kuva: Heidi Nokelainen