Forenom -OTTELURAPORTTI: FC Lahdelta kaksijakoinen ottelu

FC Lahti vieraili Liigacupin avauksessa FC Interin vieraana Turussa, jossa kotijoukkue oli lopulta vahvempi lukemin 3–2. Lahden maaleista vastasivat Samuel Pasanen ja Otso Koskinen. Kotijoukkueen Darren Smith osui kahdesti ja voittomaalista vastasi Axel Kouame. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

FC Inter aloitti ottelun vahvasti, eikä FC Lahti onnistunut prässipelissään. Kotijoukkue purki lahtelaisprässin helposti ja Inter vyörytti Lahden maalille. Lahti onnistui viime hetkellä blokkaamaan ensimmäiset tilanteet, mutta hieman kymmenen peliminuutin jälkeen kotijoukkue onnistui. Matias Tamminen pääsi pelaamaan pallon keskelle ja pallo kimpoili lopulta Darren Smithin kautta maaliin.

Maalivahti Anton Munukka piti Lahtea ajoittain pystyssä ja lahtelaisten ainoiksi paikoiksi jäivät Topias Inkisen ja Colin Odutayon yritykset. Puolen tunnin pelin jälkeen pallo vietiin pilkulle, kun Timo Stavitski kaadettiin rangaistusalueella. Smith upotti päivän toisen osumansa varmasti alakulmaan.

Inter osui ensimmäisellä jaksolla vielä kertaalleen. Bismark Ampofo jätti pallon taidokkaasti kantapäällään Axel Kouamelle. Kouame pääsi ampumaan vapaasti ja pallo upposi tarkasti alanurkkaan. Tauolle lähdettiin kotijoukkueen 3–0-johdossa.

Lahden selkäranka ei katkennut, vaan vierailija tuli toiselle jaksolle terävästi. Heti ensiminuuteilla Odutayo alusti paikan Otso Koskiselle, mutta laukaus meni niukasti ohi. Tunnin pelin jälkeen lahtelaiset onnistuivat vihdoin hyödyntämään hallintansa. Odutayo murtautui laidaltaa läpi ja sai pelattua pallon Samuel Pasaselle. Nuoren keskikenttämiehen ensimmäinen laukaus blokattiin, mutta toinen upposi ja Lahti kavensi.

Vartti ennen loppua Lahti nousi vielä taistelemaan pisteistä. Pasanen sai käännettyä pallon rangaistusalueella viereen Koskiselle, joka iski FC Lahti -uransa ensimmäisen maalin. Lahti painosti viimeisen vartin ja sai vielä lopussa luotua kunnon hässäkän. Inter kuitenkin onnistui purkamaan tilanteen ja nappasi pisteet 3–2.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg myönsi, että Lahti oli ongelmissa ensimmäisellä jaksolla. Hän kuitenkin piti positiivisena sitä, että joukkueen selkäranka ei katkennut Interin 3–0-johdossa. Lindbergin mukaan joukkueella on vielä tehtävää, jotta pelitapa iskostuu pelaajien selkärankaan.

– Ensimmäisellä jaksolla emme onnistuneet. Olimme liian kaukana, emmekä pystyneet puolustamaan siten, miten meidän piti. Meidän täytyy työstää sitä, jotta saamme pelitavan iskostettua. Tauolla saimme käytyä asioita läpi ja joukkueen selkäranka ei katkennut. Pitää nostaa hattua, että joukkue halusi tulla tasoihin ja teki töitä sen eteen loppuun asti. Toisella jaksolla olimme myös lähempänä vastustajaa ja saimme sitä kautta riistoja. Saimme myös pidettyä palloa. Toiseen jaksoon voi olla tyytyväinen. Saimme myös tärkeitä minuutteja pelaajille, Linberg tiivisti.

FC Lahden Liigacup jatkuu kotiottelulla ensi lauantaina 3.2. Mukkulan kuplassa kello 13.30. Vieraaksi saapuu sarjanousija Ekenäs IF. Liput portilta 15 euroa, kausikortilla sisäänpääsy on ilmainen. Osta kausikorttisi tästä.