Felix Strauss haluaa päättää kauden lauantaina voittoon

FC Lahti pelaa lauantaina kenties kauden isoimman ja tärkeimmän ottelunsa Hiihtiksellä. Panoksena on suora säilyminen, kun vieraaksi saapuu jo putoamisen varmistanut Ekenäs IF. Lahdella on kuitenkin suoraa säilymistä varten kaikki omissa käsissään, joten joukkueen tavoitteena on päättää kausi voittoon lauantaina.

Kesän siirtoikkunassa FC Lahteen siirtynyt itävaltalaistoppari Felix Strauss on nauttinut elämästään Lahdessa. Hän viihtyy kentän ulkopuolella shakin ja valokuvauksen parissa. Suomi ja suomalainen jalkapallo pääsivät kuitenkin hieman yllättämään Straussin.

– Elämä täällä on hyvää. Treenien jälkeen on mukava käydä kahviloissa tai pelaan shakkia Luke Ivanovicin ja Julius Tauriaisen kanssa. Lisäksi harrastan valokuvausta. Nautin olostani täällä. Futiksen taso on yllättänyt hieman. Futis täällä on hyvää ja täällä hallitaan paljon palloa. Sitä on kaunista katsoa. Myös se yllätti, kuinka kaunis luonto Lahdessa on, metsää ja järvi, erittäin kaunista, Strauss kertoo.

Lauantain otteluun Strauss alleviivaa yhden tavoitteen ja se on voitto. Hänen mukaansa koko joukkue on keskittynyt ja haluaa antaa kaikkensa, jotta sarjapaikka pysyy Lahdessa. Strauss toivoo myös vielä kerran kannattajien tukea.

– Meidän täytyy voittaa, ei muuta. Kaikki on omissa käsissä. Voiton avaimet on siinä, että keskitymme pelaamiseen ja annamme kentällä kaikkemme. Meidän pitää pelata pelisuunnitelman mukaisesti, jotta tiedämme, mitä meidän pitää tehdä. Haluamme antaa kannattajille kaikkemme. Kannattajat ovat olleet koko kauden meidän tukenamme ja toivon, että voimme lauantaina juhlia yhdessä. Ja ottaa oluen, tai pari yhdessä, Strauss päättää.

FC Lahden ratkaiseva ottelu Ekenäs IF:iä vastaan pelataan Hiihtiksellä lauantaina 19.10. kello 14 alkaen. Osta lippusi ennakkoon Tiketistä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Heidi Nokelainen