FC Lahti vieraili Namikan pienryhmäkodissa

FC Lahti haluaa tehdä paikallisesti hyvää yhteistyökumppani Afiren kanssa. FC Lahden pelaajat kävivät Humana Namikan pienryhmäkodissa tutustumassa sijaishuoltopalveluihin. Samalla pelaajat jakoivat Afiren tarjoamia ottelulippuja FC Lahden otteluihin.

Namikan pienryhmäkodin juuret ulottuvat 1920-luvun Viipuriin. Pienryhmäkoti tarjoaa nykyisin palveluita sekä huostaanotetuille että avohuollon tukitoimiin sijoitetuille lapsille. Kasvatuksen perustana on se, että nuori tulee nähdyksi ja kuulluksi ja häntä huomioidaan. Erilaisten verkostojen luominen ja toimivan yhteistyön kautta nuorille saadaan parempi kasvualusta. Humana Namikan pienryhmäkodin työntekijä Joose Lehtonen iloitsee lipuista ja kertoo, että niillä on nuorille suuri merkitys.

– Meillä on talossa kaksi osastoa ja tusinan verran nuoria. Kansanomaisesti sanoisin, että me olemme aikuisen roolissa näille lapsille, joita tänne on sijoitettu. Pyrimme takaamaan heille turvallista kotioloa ja tukemaan heitä harrastuksissa ja auttamaan elämän haasteissa. Jalkapallo ja urheilu merkkaavat näille nuorille todella paljon. Harrastusten tukeminen on tärkeää ja harrastuksissa saa onnistumisen kokemuksia. Se on aina parempi olla harrastamassa kuin tekemässä jotain muuta. Otteluliput ovat loistava porkkana, vaikka siihen, että jos nuoret hoitavat koulujuttuja hyvin, niin he pääsevät peleihin ja tehdään kivoja juttuja. Nämä on erittäin hyviä kannustimia, että saamme arjen asioita jiiriin, Lehtonen kertoo ja iloitsee.

Paikalla lippuja jakamassa olleet FC Lahden Kevin Kouassivi-Benissan ja Arttu Heinonen avasivat myös mietteitään Maarianhaminassa pelatusta kauden avausottelusta. Samalla kaksikko ennakoi perjantaina Vaasassa pelattavaa kotiavausta. Kumpainenkin uskoo Lahden nappaavan avausvoiton.

– Ensimmäinen peli oli hyvä herätys vähintään. Uusi viikko ja peli tulee aika nopeasti, mutta olemme valmistautuneet siihen. Lähdemme oman pelin kautta ja emme lähde muuttamaan mitään radikaalia. Nyt vain lähdemme voittamaan rennosti, Kouassivi-Benissan aloittaa.

Heinonen puolestaan kaipaa peliin vielä lisää aggressiivisuutta ja kaksinkamppailuvoittoja. Heinonen ennustaa perjantain maalintekijöiksi muun muassa Kouassivi-Benissania. Itselleen hän nappaa myös yhden osuman.

– Haluamme olla aggressiivisempia. Haluamme voitta kaksinkamppailuita isommalla prosentilla ja saada sitä kautta luoda enemmän maalipaikkoja. Perjantaina voitamme 3-0 ja maaleista vastaavat kaksi maalia iskevä Kouassivi-Benissan ja itse voisin tehdä yhden, Heinonen ennustaa.

Kouassivi-Benissanin ennustuksessa Chinedu Geoffrey iskee lahtelaiset 2-0-voittoon.

Humana Namikan pienryhmäkodille lahjoitetut liput mahdollisti FC Lahden kanssa Afire.

Kuvassa vasemmalta Kevin Kouassivi-Benissan, pienryhmäkodin työntekijä Joose Lehtonen ja Arttu Heinonen.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Simo Kokkonen