FC Lahti United -toiminta laajenee – Nummelan Palloseura yhteistyöhön

FC Lahti ja Nummelan Palloseura ovat solmineet poikapuolen yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa NuPS:n osallistumisen FC Lahti United -toimintaan. Molemmille seuroille yhteistyö tarkoittaa vahvaa pelaajakehitystoimintaa. Toiminnan tarkoitus on tarjota Nummelan Palloseuran nuorille poikapelaajille lisämahdollisuuksia kehittyä huippupelaajiksi sekä luoda selkeä pelaajapolku kohti kotimaista huippua ja ulkomaan kenttiä.

FC Lahti pystyy löytämään ja tunnistamaan useampia potentiaalisia tulevaisuuden pelaajia ja tarjoamaan heille varhaisemmassa vaiheessa laadukkaampaa harjoittelua ja tukemaan pelaajakehitystä omassa kotiseurassaan. Yhteistyöllä vahvistetaan myös NuPS:n valmennusosaamista. Lahti vierailee tarkkailijan roolissa yhteistyöseurojen harjoituksissa ja peleissä. FC Lahden valmennusosaamisen kehittäjä Mika Sandberg toimii tiiviissä yhteistyössä yhteistyöseurojen valmentajien kanssa tukien ja auttaen heitä.

Nummelan Palloseuran poikajunioreilla on mahdollisuus murtautua myös 12-17-vuotiaiden United-joukkueisiin kansainvälisiin turnauksiin. United-joukkueiden turnaukset ovat samalla yhteistyöseurojen valmentajille yksi työkalu nähdä, missä maailmalla mennään harjoittelun ja pelin suhteen. Mahdolliset seurasiirrot tapahtuvat myöhemmin edustustasolla.

– Nummelan Palloseurassa on tehty pitkään hyvää juniorityötä ja on hienoa, että pääsemme syventämään yhteistyötämme entisestään. Tämä on meille luontainen jatkumo jatkuvasti kasvavassa seurayhteisössämme, FC Lahden valmennusosaamisen kehittäjä Mika Sandberg näkee.

Nummelan Palloseura on Vihdistä kotoisin oleva 1964 perustettu seura. Vuonna 2019 se solmi FC Lahden kanssa yhteistyösopimuksen valmennusosaamisen kehittämisestä ja nyt seura tulee osaksi United-toimintaa. NuPS liikuttaa noin tuhatta harrastajaa Vihdin seudulla ja poikapelaajia seurassa on yli 500. Seuran miesten edustusjoukkue pelasi kuluneella kaudella Kolmosessa.

Lisätietoja antaa

Mika Sandberg

mika.sandberg at fclahti.fi

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen