FC Lahti United tänä viikonloppuna Barcelonassa

FC Lahden alle 13-vuotiaiden United-joukkue on tällä hetkellä Barcelonassa pelaamassa kovatasoisessa International Carnaval Cupissa. Lahti pelaa samassa lohkossa yhdysvaltalaisen IMG Academyn ja espanjalaisten RCD Espanyolin ja TEC Academyn kanssa. Turnauksen nimekkäimmät joukkueet ovat Real Madrid ja FC Barcelona.

FC Lahti United nappasi turnauksen ensimmäisestä ottelusta runsasmaalisen voiton IMG Academysta. Joukkueen valmennuksessa mukana oleva Koivukylän Palloseuran valmentaja Niko Koskela kertoo, että joukkue sai hyvän alun turnaukseen jo torstaisen harjoitusottelun myötä. Hän uskoo, että erikoistilanteet tulevat olemaan turnauksessa isossa roolissa. Koskela näkee, että turnaus on hyvä oppimiskokemus nuorille pelaajille.

– Saimme eilen hyvän startin turnaukseen reenipelin muodossa. Saimme koneet käyntiin ja pystyimme terottamaan vielä muutamia asioita pelinavaamiseen ja prässäämiseen liittyen. Erikoistilanteet ovat myös varmaan tärkeässä roolissa turnauksessa. Pääsimme niitäkin käymään vielä läpi rajallisesti. Odotukseni ovat mahtavat. Kovatasoinen kansainvälinen turnaus ja intensiteetti tulee olemaan kova. Tämä on pojille mahtava oppimiskokemus. Turnauksen aikana kasvamme yhteen ja toivottavasti, kun turnauksen viimeinen peli, oli se milloin tahansa, on meiltä paras peli. Sitä kohti lähdemme. Uskon, että meillä on täydet mahdollisuudet pärjätä, Koskela kertoo.

FC Lahden hyökkääjä Onni Hänninen on ollut FC Lahti Unitedin mukana, kun Lahti osallistui turnaukseen ensimmäistä kertaa. Nyt mukana on hänen pikkuveljensä Janne Hänninen. Hän oli tyytyväinen joukkueen ensimmäiseen otteluun, joka päätty lopulta Lahden 8–0-voittoon.

– Minulla jäi ottelusta hyvä fiilis. Ottelussa tuli paljon maaleja ja hauskaa oli. Lähdemme täysiä seuraavaa vastusta päin. Toivon, että siitäkin tulee voitto, tulevaisuuden lupaus summaa avausottelun ammattilaisen elkein.

FC Lahti Unitedin valmennuksessa ovat Niko Koskelan lisäksi Kari Arkivuo ja Mika Sandberg. Pelaajina matkassa ovat Topi Mikkonen (PKKU), Toivo Kontio (PKKU), Aleksi Lattu (LAUTP), Ruslan Haapalainen (LAUTP), Jesse Takala (LAUTP), Aarne Strengell (LAUTP), Ilmari Riivari (LAUTP), Leevi Lehtinen (LAUTP), Touko Kykkänen (LAUTP), Levi Tanke (KoiPS), Eliott Avellan (GrIFK), Eemil Hirvonen (FC Lahti), Tiitus Kivinen (FC Lahti), Janne Hänninen (FC Lahti), Aapo Hirvonen (FC Lahti), Pauli Flood (FC Lahti), Aati Savolainen (FC Lahti) ja Oliver Penttilä (FC Lahti).

Mukana FC Lahti Unitedin sujuvaa turnausta järjestämässä Pelimatkat.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Mika Sandberg