FC Lahti U17 voitti SM-pronssia

FC Lahden U17-pojat juhlivat lauantaina SM-pronssimitaleita Kisapuistossa. FC Lahti kaatoi Pallokerho Keski-Uusimaan sarjan päätöskierroksella lukemin 2—0. Lahden molemmista maaleista vastasi Aleksi Paalanen.

FC Lahti hallitsi ottelua alusta asti, eikä vierailija Pallokerho Keski-Uusimaa kyennyt horjuttamaan lahtelaisten tiivistä puolustusta. Lahtelaisista Aleksi Paalanen oli aktiivinen ja alati vaarallinen. Vierailijoiden ainoa paikka ensimmäisellä jaksolla tuli hieman puolen tunnin pelin jälkeen, kun Hugo Hahl puski niukasti ohi sivuvapaapotkusta. Toisessa päässä puolestaan jakson lopussa Paalanen pääsi ampumaan kahdesti. Ensimmäinen laukaus pysähtyi Niklas Voutilaisen komeaan torjuntaan. Toinen puolestaan kimposi ruuhkasta juuri ja juuri maaliviivan ohi ja Lahti pääsi tauolle 1—0-johdossa.

Toisen jakson alussa Lahti tuhlaili tukun maalipaikkoja. Paras niistä tuli Elias Riihelälle, jolla oli avopaikka, mutta pallo lipui niukasti ohi tolpan. Lahti kuitenkin onnistui tuplaamaan johtonsa hieman tunnin pelin jälkeen. Jospin Ndabawedje jatkoi pallon ovelasti ja Paalanen ampui yläkulmaan.

Ottelun viimeisellä vartilla lahtelaisten Vilho Huovila rakensi itselleen muutaman maalipaikan, mutta PKKU kesti. Lahden maalilla Osku Maukonen nappasi kaksi komeaa reaktiotorjuntaa ja sai lopulta vyölleen nollapelin. Näin ollen Lahti voitti ottelun lukemin 2—0.

Kun Helsingin Jalkapalloklubi ja AC Oulu pelasivat 1—1-tasapelin, pullautti Lahti HJK:n ulos mitaleilta. AC Oulu nappasi hopeaa ja mestaruutta SM-sarjassa juhli FC Honka. FC Lahden päävalmentaja Joni Kallioinen oli ottelun jälkeen tyytyväinen kauteen.

– Joukkue kasvoi kauden aikana. Meillä oli kevään kokoonpanosta kuusi pelaajaa sivussa. Osa heistä nousi Veikkausliigaan ja saa siellä peliaikaa, joka on hieno homma. Myös muu joukkue on nostanut tasoaan massiivisesti ja paikannut poissaolot hyvin. Tässä on tapahtunut hienoja juttuja. Jätkät ovat tehneet todella mallikkaasti töitä harjoituskentällä ja se on siirtynyt peleihin. Joukkueen asenne on ollut kunnossa, eikä pelaajia ole tarvinnut erikseen potkia. Tänään Eeli Niemisen suoritus oli huikea. Aleksi Paalasen työmäärä oli tänään valtaisa ja hän painoi aina täysillä tehden pallottomanakin vastustajan pelaamisesta hankalaa. Hän on tärkeä pelaaja tälle joukkueelle. Viikonloppu on ollut huikea. Eilen varmistui FC Lahden Veikkausliiga-paikka ja tänään nappasimme SM-pronssia. Tätä viikonloppua kehtaa muistella myös vanhana. Ennen kaikkea, olen erittäin iloinen ja ylpeä meidän pelaajiemme puolesta. He ansaitsivat tämän, Kallioinen summasi mitali kaulassa.

Onnea FC Lahti U17!

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta