FC Lahti tukee pelaajiensa oppimista

FC Lahti tarjoaa lukiota käyville ja ylioppilaskirjoituksiin valmistautuville edustusjoukkueen pelaajilleen maksuttomasti Mafyn sähköiset oppimismateriaalit Mafynetissä. Oppimateriaali on tarkoitettu pelaajien itseopiskeluun, kertaukseen ja kehittymiseen oppijoina. Mafynetin etuna on se, että oppimateriaalit eivät ole sidottuja aikaan eikä paikkaan, vaan oppimista voi tehdä myös matkustettaessa.

Syksyllä ylioppilaskirjoituksiin osallistuneet FC Lahden pelaajat maalivahti Anton Munukka ja keskikenttäpelaaja Viivi Moilanen käyttivät Mafynettiä valmistautuessaan kirjoituksiin. Munukka kokee, että hänelle sovelluksesta oli erittäin paljon hyötyä etenkin fysiikan opiskelussa. Hänen mukaansa omien tavoitteiden asetus oli yksi sovelluksen suuria etuja.

– Sovelluksesta oli itselleni hyötyä paljon ja käytin fysiikassa oikeastaan vain Mafynettiä. Minulle sovelluksen kanssa opiskelu oli helppoa. Pystyin asettamaan omat tavoitteeni ja sen mukaan Mafynetti asetti minulle tehtäviä. Isoimpana syynä sovelluksen käyttöön oli fysiikan arvosanan korottaminen ja alustavien pisteiden mukaan sieltä olisi tulossa juuri se, mitä tavoittelinkin. Käytin sovellusta myös joskus pidemmillä pelireissuilla, mutta muuten ahersin aika paljon kotonani. Joiltain osin sovellus tukee mielestäni hyvin huippu-urheilun ja opiskelun yhdistämistä, sillä lisätiedon etsimistä ei esimerkiksi juuri tarvinnut tehdä muualta, vaan sovelluksesta löytyi vastauksia tarvitsemiini asioihin. Ja myös se, että sen pystyi avaamaan missä vain, kun oli kone mukana. Ja samalla näki kaiken, mitä oli opiskellut ja mitä on jäänyt kesken tekemisen tai oppimisen suhteen, Munukka kertoo.

Anton Munukka käyttää pelireissujen matkat hyväkseen opiskelujen parissa.

Moilanen on puolestaan käyttänyt sovellusta myös treenimatkoilla. Hän käytti sovellusta etenkin yhteiskuntaopin opiskelussa ja kokee hyötyneensä siitä. Moilanen suunnittelee käyttävänsä Mafynettiä myös kevään kirjoituksiin valmistautuessa.

– Kirjoitin nyt syksyllä yhteiskuntaopin ja englannin. Käytin Mafynettiä yhteiskuntaopin opiskelussa ja pidin siitä kovasti. Siellä pystyi tekemään monenlaisia tehtäviä ja kertaamaan jo opittua. Käytin sovellusta hyödyksi juuri matkoilla, esimerkiksi kun matkustin Helsingistä Lahteen treeneihin ja vieraspelimatkoilla sovellusta oli helppo käyttää. Suunnitteilla olisi käyttää Mafynettiä myös seuraavissa kirjoituksissa, eli keväällä, Moilanen kertoo.

Tutustu Mafynettiin tarkemmin tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tommi Leirilaakso