FC Lahti -pelaajapolulta kolme junioria FC Lahden edustusjoukkueeseen

FC Lahden edustusjoukkueeseen kaudelle 2021 nousee kolme omaa kasvattia FC Lahti -pelaajapolulta. Maalivahti Anton Munukka, laitapuolustaja Daniel Koskipalo ja laitahyökkääjä Asaad Babiker ovat harjoitelleet koko talven liigamiehistön mukana. Kolmikolla on FC Lahden kanssa juniorisopimukset, joka mahdollistaa pelaamisen niin juniorijoukkueissa kuin yhteistyöseura Lahden Reippaankin riveissä edustusjoukkueen lisäksi. 

Koko kolmikko on FC Reippaan kasvatteja. Babiker nousi jo viime kaudella A-junioreihin, Koskipalo ja Munukka pelasivat koko kauden FC Lahden B-junioreissa. Talvella Babiker debytoi Lahden paidassa Suomen Cup -karsinnassa ja Koskipalo nähtiin kentällä ensikertaa talven harjoitusotteluissa. Munukka on syntynyt vuonna 2004, Koskipalo ja Babiker 2003.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kehuu nuorta kolmikkoaan. Hänen mukaansa pelaajat ovat ottaneet jo talven aikana kehitysaskelia. Zeneli kuitenkin korostaa, että jokainen päivä nuorelle pelaajalle on paikka oppia niin valmennukselta kuin kanssapelaajilta. Zeneli toivoo, että kolmikko voisi debytoida liigapeleissä tänä vuonna.

– Heillä on jokaisella on omat vahvuutensa, jonka ympärille on hyvä rakentaa tulevaisuutta. Lähtökohdat ovat hyvät, mutta jokaisella on kehityskohteita. Ympäristö kasvaa on mallikas ja heillä on ympärillään erityylisiä persoonia ja erityylisiä pelaajia. Kolmikko itsessään on myös erityylisiä ja erilaisia persoonia. Jokainen heistä voi oppia myös kanssa pelaajiltaan ammattimaisessa ympäristössä. He olivat jo talven aikana mukana ja olemme nähneet ihan omin silmin, kuinka he ovat lyhyessä ajassa kasvaneet ja kehittyneet. Etenemme rauhallisesti ja määrätietoisesti heidän kanssaan tämän vuoden aikana, jotta he saavat sopivan määrän vastuuta ja onnistumisia, Zeneli kertoo.

Tutustu Asaad Babikeriin tarkemmin tästä.

Tutustu Anton Munukkaan tarkemmin tästä.

Tutustu Daniel Koskipaloon tarkemmin tästä.

Kuva: Aleksi Tikkala