FC Lahti lainaa Chinedu Geoffreyn Ukrainasta

Kauden mittaiseen lainasopimukseen sisältyy osto-optio. Geoffrey on 23-vuotias ja 192-senttinen hyökkäyspään kohdepelaaja.

Lagosisssa syntynyt Geoffrey saapui Eurooppaan kuutisen vuotta sitten ja on pelannut muun muassa Tsekissä, Pohjois-Kyproksella ja Albaniassa. Hänen uransa lähti nousuun, kun hän siirtyi lainasopimuksella Pohjois-Makedonian suurseura FK Rabotničkin riveihin. Hän pelasi liigassa 58 ottelua ja viimeisteli 12 osumaa. Syksyllä 2019 kookas hyökkääjä siirtyi Ukrainan pääsarjaan Olimpikiin, jossa peliaikaa tuli 11 ottelun verran. Koronapandemian aikana Geoffrey lainattiin Viron pääsarjaan Trans Narvaan, jossa mies pelasi koko viime kauden osuen maalipuiden väliin seitsemän kertaa. Lainasopimuksen jälkeen hän palasi takaisin Olimpikiin, kunnes FC Lahti lainasi hänet.

Geoffrey itse on innoissaan mahdollisuudesta Suomessa. Hän on nälkäinen tekemään maaleja ja viemään Lahtea kohti Euroopan kenttiä ja mestaruutta. Geoffrey kertoo kysyneensä muutamalta ystävältään Lahdesta ja he ovat kehuneet Lahtea kauniiksi ja puhuneet kaupungista pelkästään hyvää.

– Minusta tuntuu todella, todella hyvältä tulla FC Lahteen. Odotan innolla, että pääsen osaksi Lahti-perhettä, tapaan joukkuekaverini ja muut seuran henkilöt. Vahvuuteni kentällä ovat nopeuteni ja voima. Olen erittäin nälkäinen tekemään maaleja ja teen kaiken sydämestäni. Tuon Lahteen voittaja-mentaliteettia ja maaleja, paljon maaleja. Haluan auttaa joukkueen Eurooppa Liigaan ja voittaa mestaruuden, koska kovalla työllä kaikki on mahdollista. Suomi on mielestäni kaunis. Kysyin parilta kaveriltani ja katsoin myös itse, että Suomi todella on kaunis. Puhuin myös tuttujeni kanssa, jotka olivat käyneet Lahdessa ja kaikki kertoivat kaupungista pelkkää hyvää. Olen todella innoissani, että olen täällä ja odotan, mitä tulevaisuus tuo. Jumalan kanssa mikään ei ole mahdotonta, Geoffrey päättää hymyillen.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli pitää Geoffreya mielenkiintoisena ja potentiaalisena pelaajana. Zeneli analysoi uutta hyökkääjäänsä hyväksi kohdepelaajaksi ja Zenelin mukaan nigerialainen sopii Lahden pelityyliin hyvin. Päävalmentaja odottaa, että Geoffrey voisi nostaa Lahdessa tasoaan entisestään ja lunastaa koko potentiaalinsa.

– Hän on nuori, potentiaalinen ja erittäin mielenkiintoinen kaveri, joka sopii meidän pelityyliimme. Hän haistaa hyvin tilan vastustajan puolustuslinjan selustasta ja liikkuu ja ajoittaa liikkeensä hyvin. Sen lisäksi Geoffrey pystyy viimeistelemään rangaistusalueella tehokkaasti. Hän on nälkäinen ja kunnianhimoinen kookas ja liikkuva kohdepelaaja. Odotamme, että hän kykenee meidän kanssamme nostamaan tasoaan vielä entisestään, Zeneli kertoo.

Ennen joukkueeseen liittymistä Geoffrey käy läpi maahantuloon liittyvät koronakäytänteet.

FC Lahden sopimuspelaajat tällä hetkellä:

Arkivuo, Kari
Assehnoun, Jasin
Chinedu, Geoffrey
Coubronne, Jean-Christophe
Eninful, Henri
Forss, Lassi
Hertsi, Loorents
Hervás, Javi
Isotalo, Viljami
Klinga, Matti
Lahti, Timi
Lampinen, Pyry
Reguero, Antonio
Sejdiu, Arlind
Tiainen, Joona
Viitikko, Mikko
Virta, Eemeli
Zeqiri, Altin
Yli-Hietanen, Kristian