FC Lahti kaatoi Ilveksen

FC Lahti kaatoi Kisapuistossa pelatussa harjoitusottelussa Tampereen Ilveksen lukemin 2-0. FC Lahden maaleista vastasivat Jasin Assehnoun ja Chinedu Geoffrey. Ottelu pelattiin koronarajoitusten johdosta ilman yleisöä.

Lahti hallitsi ottelua ensiminuuteista lähtien, mutta Ilves puolusti tiiviisti. Maalipaikkoja ei juurikaan ensimmäisellä jaksolla nähty. Ilveksen maalilla ensimmäisen jakson pelannut Rasmus Leislahti joutui kertaalleen torjumaan Jasin Assehnounin yrityksen. Chinedu Geoffrey väläytti pariin otteeseen nopeuttaan luoden uhkaa vierailijoiden maalille, mutta tehoiksi se ei ensimmäisellä jaksolla realisoitunut.

Toisella jaksolla Lahti jatkoi siitä, mihin ensimmäisellä jäi. Reilun tunnin pelin jälkeen Lahti lopulta onnistui. Chinedu Geoffrey riisti pallon ja syötti Eemeli Virralle nopeasti pystyyn. Virta sai punnerrettua laukauksen, mutta Eetu Huuhtanen venyi torjuntaan. Paluupallossa oli ensimmäisenä Arlind Sejdiu, joka syötti pallon takatolpalle viilettäneelle Jasin Assehnounille. Assehnoun jatkoi pallon varmasti ohi Huuhtasen ja Lahti siirtyi johtoon.

Ilves painosti viimeisen vartin hurjasti, mutta kotijoukkueella ei ollut suurempaa hätää. Lisäajalla Chinedu Geoffrey riisti pallon Mikael Alménilta ja karkasi läpiajoon. Geoffrey kiersi maalivahti Huuhtasen ja sijoitti pallon tyhjään maaliin. Näin ollen loppulukemiksi kirjattiin 2-0.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zenelillä oli kaksijakoiset tunnelmat. Toisaalta hän oli tyytyväinen voittoon, mutta samalla Zeneli oli hyvin huolissaan joukkueen kunnosta. Zenelin mukaan pelaamattomuus näkyi.

– Minulle jäi vähän kaksijakoiset fiilikset ottelusta. Voitto on aina voitto ja siitä lähdemme aina pelaamaan. Neljä täyden ysikymppisen vetänyttä pelaaja on treenannut vasta muutamat harjoitukset. Edellisestä pelistä on yli kuukausi ja pelikuntomme tuli esille. Olemme jäljessä omasta tasostamme pahasti. Joukkue kuitenkin osoitti asennetta väsyneenä ja puri hammasta. Asenne oli kunnossa ja siihen olen tyytyväinen, Zeneli kertoi.

Kentällä nähtiin myös kaksi FC Lahti -debyyttiä, kun Javi Hervás ja Chinedu Geoffrey pukivat uudet pelipaidat ensi kertaa päällensä.