FC Lahti ja Vilho Huovila sopimukseen

FC Lahti ja 16-vuotias hyökkääjä Vilho Huovila ovat solmineet kolmen vuoden pelaajasopimuksen. Huovila on Valkealan Kajon, FC Reippaan ja FC Lahden kasvatti. Tällä kaudella FC Lahti U17 -joukkueessa pelannut nuorukainen kuuluu myös ikäluokkansa maajoukkueeseen.

Tällä kaudella Vilho Huovila esiintyi alle 17-vuotiaiden SM-sarjassa 11 ottelua, joissa syntyi seitsemän osumaa. Karsinnan 18 ottelussa syntyi viisi maalia. Huovila on osallistunut myös kaikkiin ikäluokkansa maajoukkuetapahtumiin. Nuorukainen itse on hyvillä mielin sopimuksestaan.

– Sarjaottelut menivät hyvin sekä henkilökohtaisesti että myös joukkueena. Sain tehoja ja peliaikaa. Olen pysynyt mukana maajoukkueessa ja kun olen päässyt kentälle, on pelit menneet omasta mielestäni ihan hyvin. Tuntuu hyvältä, että sain sopimuksen tehtyä. Pääsen nyt treenaamaan edustusjoukkueen rinkiin säännöllisesti ja kehittymään, Huovila aloittaa.

Huovila muutti aikanaan Kouvolasta Lahteen jalkapallon takia. FC Lahti U17 -joukkueen treeneissä nuori hyökkääjä on päässyt päivittäin haastamaan itseään myös muita maajoukkuemiehiä vastaan. Huovila on ollut tällä kaudella myös FC Lahden edustusjoukkueen penkillä ja ensimmäiseksi tavoitteekseen hän alleviivaa liigadebyytin.

– Olen aikanaan muuttanut Lahteen pelkästään jalkapallon takia. Nyt työ on kuitenkin vasta alussa. Kun muutin, tuntuivat treenit aluksi paljon kovemmilta kuin Kouvolassa ja minulla oli vaikeuksia jaksaa tulla aina alaspäin hyökkäyksestä. Pystyin kuitenkin parantamaan koko ajan ja kovat treenit ovat tuottaneet tulosta. Olen kerran ollut jo liigajoukkueen penkillä ja oli hienoa nähdä Viljami Jokirannan ja Samuel Pasasen pelaavan. Lyhyellä tähtäimellä tavoittelen sitä, että pelaan niin hyvin, että minun ei tarvitse enää pelata pelkästään U17-joukkueessa, vaan saan pelejä esimerkiksi Lahden Reippaassa tai tehtyä liigadebyytin. Suurin unelmani on edustaa joskus A-maajoukkuetta, Huovila kertoo.

Huovila on erittäin hyökkäävä ja nopea pelaaja. Kentällä hän tekee paljon pystyjuoksuja ja on tehokas viimeistelijä. Yksi Huovilan parhaista ominaisuuksista on pitkät kuljetukset täydessä vauhdissa, johon harva pelaaja Suomessa kykenee. Huippuominaisuuksista huolimatta nuorukainen pitää jalkansa visusti maassa.

– Todella hyvä, että sain sopimuksen. Seuraava askel on se, että pääsen pelaamaan. Se vaatii harjoitusta, harjoitusta ja vielä lisää harjoitusta, nuorukainen alleviivaa.

FC Lahti U17 päätti kautensa viime sunnuntaina. Nuori joukkue sijoittui SM-sarjassa kuudenneksi ja pystyi kauden aikana kiusaamaan tasaisesti myös mitalikolmikkoa. Huovila osui myös kauden viimeisessä ottelussa mestaruuden voittaneen Helsingin Jalkapalloklubin verkkoon. Huovila debytoi viikonloppuna myös yhteistyöseura Lahden Reippaan riveissä Kakkosen nousukarsinnassa.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen