FC Lahti ja Kortteliliiga yhteistyöhön

FC Lahti ja liki 4000 ihmisen liikuttajayhteisö Kortteliliiga tekevät tällä kaudella tiivistä yhteistyötä. Jo vuonna 1969 perustettu Kortteliliiga on liikuttanut lahtelaisia usean sukupolven ajan ja yhteisö kerää alleen eri ikäisiä ja tasoisia harrasteliikkujia. FC Lahti oli mukana Kortteliliigan futisjaoston kauden avaustapahtumassa.

Tilaisuuden aluksi Mikko Mannila avasi FC Lahden alkukautta. Mannila korosti, että hänen joukkueensa haluaa pelata sellaista jalkapalloa, josta yleisö voi nauttia. Hän luonnehti Lahtea haastajaksi, joka on laitettu ennakkoarvioissa liigan pohjalle.

– Meidän kautemme alkoi kaksi viikkoa sitten ja nyt meillä on luokkaretkiaika. Olemme pelanneet kaksi ottelua vieraissa ja edessä on vielä kaksi vierasottelua. Sitten pääsemme kotiin. Olemme haastajajoukkue. Meidät on laitettu ennakkoarvioissa pohjalle, mutta jokaisella on siihen oikeus. Joukkueemme on nuorentunut paljon ja joukkueessa on paljon lahtelaisia. Saimme sarjaan sellaisen alun, jollaista tavoittelimme, sillä saimme molemmista otteluista pisteitä mukaan. Haluamme pelata sellaista jalkapalloa, josta lahtelaiset urheilun ystävät, esimerkiksi Kortteliliigasta, voivat nauttia, Mannila alusti.

Kortteliliigan jalkapallossa pääyksikkönä on joukkue ja liigan perustavoitteena on se, että lahtelaiset pääsevät hikoilemaan hyvässä kaveriporukassa. FC Lahden kapteeni Juho Pirttijoki puhui joukkuehengestä ja sen merkityksestä joukkueurheilussa. Pirttijoki naulasi myös oman joukkueensa tavoitteet korkealle.

– FC Lahdessa joukkuehenki on todella hyvä ja se on kahdessa ensimmäisessä pelissä tuottanut hedelmää. Meidän tavoitteenamme on se, että pelaamme ensi kaudella europelejä. Se vaatii kuitenkin kovaa työntekoa jokaisena päivänä, liki kaksimetrinen toppari kertoi.

FC Lahden kotiottelut alkavat lauantaina 29.4. FC Interiä vastaan. Kortteliliigan jäsenille liigan toimistolta ostetut liput maksavat 10 euroa kappaleelta. Myös kausikortin saa hintaan 99 euroa. FC Lahti järjestää 26.5. pelattavassa AC Oulu -pelissä Kortteliliiga-tapahtuman, jossa on omaa ohjelmaa ja kilpailuja myös liigalaisille. Kyseiseen otteluun liigan jäsenille on huipputarjous, sillä lipun saa lunastettua vain viiden euron hintaan.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen