FC Lahti aloitti Duarten aikakauden

FC Lahden miesten edustusjoukkue palasi lyhyen juhannustauon jälkeen harjoituskentälle sunnuntai-iltana perinteisellä Radiomäellä. Harjoituksia veti tuore päävalmentaja ja edellisenä päivänä Lahteen saapunut Ricardo Duarte. Joukkue aloitti valmistautumisen tiistaiseen Suomen Cupin vierasotteluun Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan.

Vasta vuorokauden Lahdessa ollut Ricardo Duarte pääsi tutustumaan FC Lahden pelaajistoon ja ensimmäisten harjoitusten jälkeen portugalilainen oli innoissaan. Hän koki tulleensa paikkaan, johon hän kuuluu. Pelaajisto osoitti yhden harjoitussession jälkeen hänen diagnoosinsa oikeaksi ja Duarten mukaan joukkue kuuluu korkeammalle sarjataulukossa kuin se on nyt.

– Tuntuu todella hyvältä. Tunnen olevani siellä, minne kuulunkin ja missä ihmiset ovat halunneet minut tänne. Aikaiset diagnoosini ovat pitäneet paikkaansa. Joukkueen pelaajisto on parempi kuin sarjataulukko näyttää. Luotan siihen, että saamme tämän käännettyä. Toivon, että kannattajat ja yhteisö voivat tukea meitä niin kotona kuin vieraissa, sillä nyt tarvitsemme tukea. Nyt on se hetki, Duarte päättää.

FC Lahti on seuraavan kerran tulessa tiistaina Suomen Cupissa Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan kello 18.30 alkaen. Ottelun välittää Ruutu. Seuraava kotiottelu pelataan ensi lauantaina Hiihtiksellä kello 19.00 alkaen ja vieraaksi saapuu Ilves. Matsiliput ennakkoon myy Tiketti.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Veera Savukoski