FC Lahteen maajoukkueväriä

FC Lahti ja Albanian maajoukkueen laitapuolustaja Hysen Memolla ovat solmineet vuoden pelaajasopimuksen. Memolla siirtyy Lahteen unkarilaisesta Diósgyőri VTK:stä. Memolla on 29-vuotias ja 186-senttinen pelaaja. Albanian kansalaisuuden lisäksi hänellä on myös Italian kansalaisuus.

Italiassa pelaajaksi kasvanut Hysen Memolla liittyi kaudella 2014 Serie A -seura Hellas Veronaan. Hän ei kuitenkaan kyennyt murtautumaan pelaavaan kokoonpanoon ja haki peliaikaa lainasopimuksilla. Veronan jälkeen Memolla pelasi Kroatian pääsarjaa Hajduk Splitin riveissä ja Serie B:tä Salernitanan riveissä. Memolla käväisi Veikkausliigassa kaudella 2019 Kokkolan Pallo-Veikkojen paidassa. Hän esiintyi kahdeksassa ottelussa tehden kolme maalia. Yksi maaleista syntyi FC Lahden, yksi HJK:n ja yksi SJK:n verkkoon. Viimeksi Memolla edusti Unkarin pääsarjassa pelannutta Diósgyőri VTK:ä.

Memolla liittyy joukkueeseen täynnä itseluottamusta. Hän kuvaa itseään pelaajaksi, joka tukee hyökkäyksissä vahvasti laitureita ja hyökkääjiä. Memollan mukaan edellinen kausi oli hänelle vaikea, mutta hän oppi siitä paljon. Memolla uskoo, että voi saavuttaa menestystä Suomessa ja Lahdessa.

– Olen laitapuolustaja, joka nousee tukemaan hyökkäyksiä. Se on minun selkeä vahvuus. Unkarissa joukkueellani ja minulla oli vaikeuksia kentällä ja sen ulkopuolella ja se oli minulle hyvin epäonnekas kausi. Pysyin kuitenkin positiivisena ja kaivoin oppia myös siitä, kun asiat eivät mene suunnitellusti. Veikkausliiga oli ja on minulle hyvä sarja. Se on kasvamassa sarjana ja joukkueet ovat aina parempia ja parempia. Uskon, että kun annamme kaiken ammattitaitomme yhdessä, voimme saavuttaa tavoitteemme. Haluan myös itse antaa kaikkeni kentällä joukkueelle ja sen kannattajille. Yhdessä toimimalla voimme menestyä, Memolla linjaa.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli iloitsee siitä, että kokenut pelaaja liittyy lahtelaisten riveihin. Zeneli kehuu uutta tulokasta hyväksi pallolliseksi pelaajaksi, joka tulee olemaan vahvistus Lahdelle. Zenelin mukaan Memollalla on yhä suuri halu ja motivaatio kehittyä pelaajana ja ihmisenä.

– Olimme pitkään seurannut Memollaa. Kari Arkivuon lähdön myötä olemme muuttaneet hieman pelisysteemiämme ja halusimme kokeneen pelaajan. Memollalla on kova halu ja motivaatio kehittyä yhä pelaajana. Hankinta on kymmenien ja kymmenien analyysien tulos ja halu sopimukseen oli molemminpuolinen. Hän tulee olemaan meille vahvistus. Hän on hyvä pallollisena ja rohkea ja hän pystyy toimittamaan palloja muodon sisään ja rangaistusalueelle. Memolla on myös esimerkillinen ammattilainen. Olen innoissani, että hän tulee meille, Zeneli iloitsee.

Memolla on pelannut urallaan myös Albanian maajoukkueessa. Hänen vyölleen on kertynyt kuusi A-maaottelua, joista viimeisin oli viime vuoden MM-karsintaottelu Englantia vastaan.

Memollan sopimuksen myötä FC Lahdella on alkaneelle kaudelle koossa 17 pelaajasopimusta. Sopimuspelaajat ovat Memollan lisäksi Antonio Reguero, Joona Tiainen, Anton Munukka, Lassi Järvenpää, Mikko Viitikko, Teemu Penninkangas, Daniel Koskipalo, Eemeli Virta, Matti Klinga, Arttu Heinonen, Arlind Sejdiu, Altin Zeqiri, Pyry Lampinen, Macoumba Kandji, Chinedu Geoffrey ja Loorents Hertsi.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen