FC Lahden uusi maalivahtivalmentaja on Oliver Pannell

FC Lahden uudeksi maalivahtivalmentajaksi on valittu englantilainen Oliver Pannell. Hän siirtyy Lahteen Käpylän Pallosta, jossa hän toimi viimeiset kolme kautta. Pannell liittyy osaksi FC Lahden valmennustiimiä, jonka lisäksi hän johtaa myös koko seurayhteisön maalivahtivalmennusta FC Lahti Akatemian pelaajapolulla.

Englannin Nottinghamissa syntynyt Oliver Pannell aloitti jalkapallon nuorena kotikaupungissaan. Hän siirtyi juniorina Lincoln Cityyn, jossa hän sai ensimmäisen kosketuksensa Suomeen nykyisin Suomen maajoukkueessa pelaavan Robert Taylorin kautta. Pannellin oma peliura ei lähtenyt kuitenkaan lentoon, vaan hän siirtyi Pohjois-Amerikkaan, jossa hän kouluttautui ja valmensi peliuransa ohella pienissä seuroissa. Hän nautti haalarihommista jalkapallon parissa, mutta veri veti takaisin Eurooppaan.

– Sain ensimmäisen kosketukseni Suomeen, kun pelasin akatemiasopimuksella Lincoln Cityssä. Kämppiksenäni oli Robert Taylor, joka puhui outoa kieltä. Kävin Suomessa Jyväskylässä 18-vuotiaana Robertin ja hänen isänsä vieraana. Paul Taylor kertoi suomalaisesta jalkapallosta ja ajattelin silloin, että tuohon maahan en ikinä koske, Pannell nauraa.

Elämä kuitenkin toi Pannellin polulle uuden Suomi-kontaktin. Hän tutustui Yhdysvalloissa yliopistossa Jyväskylästä kotoisin olevaan suomalaiseen ja pian pariskunta keskusteli yhteisestä tulevaisuudesta. Pannellin uusi koti löytyi Helsingistä.

– Halusin palata Eurooppaan ja tapasin yliopistossa jyväskyläläisen naisen. Asuin hetken Englannissa, mutta lopulta päädyimme yhdessä Suomeen. Minulle aukesi mahdollisuus toimia maalivahtivalmentajana Käpylän Pallossa ja tartuin siihen, Pannell kertaa elämäänsä.

Pannell kouluttautui KäPassa lisää ja lopulta englantilainen vietti seurassa kolme vuotta. Hän korostaa, että hyvänä junioriseurana tunnettu KäPa oli erittäin hyvä ympäristö kehittyä myös valmentajana. Hän kuitenkin kääntää mielellään uuden lehden elämässään ja saapuu Lahteen innoissaan.

– Olin KäPassa kolme vuotta ja se oli hyvä ympäristö kehittyä myös valmentajana. Vaikka seura oli pieni, niin siellä oli erittäin hyvät puitteet ja kouluttauduin vielä lisää. Jotain tein myös varmasti oikein, kun kaksi valmennettavaani nousi myöhemmin ikäluokkiensa maajoukkuerinkiin. Nyt olen innoissani täällä ja odotan, että pääsen tutustumaan lahtelaisiin vahteihin, Pannell päättää.

Pannell liittyy Mikko Mannilan johtamaan valmennustiimiin, johon kuuluvat myös fysiikkavalmentaja Mika Heino, Toni Lindberg ja talenttivalmentaja Kari Arkivuo.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen