FC Lahden United-yhteistyö toimii monessa ikäluokassa

Edellisen maajoukkuetauon aikana FC Lahden harjoituksissa nähtiin myös FC Lahti Unitedin yhteistyöseurojen lupaavia pelaajia. Nuoret ja lupaavat pelaajat pääsivät näkemään liigavauhtia harjoituksissa ja samalla myös sen, mitä ammattilaisuus vaatii Suomessa. Vaikka testijakso ei johtaisikaan sopimukseen, saavat pelaajat arvokasta kokemusta vietäväksi omiin seuroihinsa.

Yksi harjoituksiin osallistuneista pelaajista oli GrIFK Fotbollin toppari Julius Salo. Hän oli FC Lahden mukana myös talven ylimenokaudella. Salo kertoo, että myös talven harjoitusjaksosta oli hyötyä kuluneella Kakkosen kaudella, jolla hän pelasi 17 ottelua.

– Täällä tempo on ihan eri kuin Kakkosessa. Hienoa, että on mahdollisuus päästä näkemään, mitä ammattilaisuus Suomessa vaatii. Seurojen välinen yhteistyö mahdollistaa tämän. Olin mukana myös talvella ja se antoi myös Kakkosen kaudelle paljon asioita. Pääsin näkemään, missä minulla on kehityskohteita. Etenkin puolustussuuntaan pelaamisessa tuli paljon huomioita, kun pääsi pelaamaan ja harjoittelemaan liigalaitureita vastaan, Salo kertoo.

FC Lahden United-toiminnan kautta nuoret pelaajat eri ikäryhmissä saavat eväitä vietäväksi päivittäiseen tekemiseen yhteistyöseurojen arkeen. Tällä hetkellä FC Lahti Unitedin 13-vuotiaat pojat ovat Kari Arkivuon johdolla kovatasoisessa junioriturnauksessa Göteborgissa. United kohtaa Ruotsissa muun muassa IFK Göteborgin, GAIS:n, Trelleborgin ja Häckenin.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tommi Leirilaakso