FC Lahden pitkäaikanen keskikenttämies Matti Klinga siirtyy Reippaaseen

FC Lahden pitkäaikainen keskikenttäpelaaja Matti Klinga siirtyy Lahden Reippaaseen. Jo vuonna 2011 seurassa debytoinut Klinga oli nostamassa Lahtea liigaan ja pääsi myös juhlimaan pronssimitalia kaudella 2014. Pääsarjaotteluita vasta 29-vuotiaalle keskikenttämiehelle on kertynyt komeat 266 FC Lahden, Helsingin Jalkapalloklubin ja Seinäjoen Jalkapallokerhon riveissä.

Toukokuisessa Porissa vuonna 2011 kentälle FC Lahden silloisena nuorimpana pelaajana astellut Matti Klinga ei jättänyt debyytissään ketään kylmäksi, vaan pääsi heti tehoille. Nousun varmistaneessa ottelussa hän iski voittomaaliksi jääneen osuman. Lahden noustessa liigaan myös Klinga pääsi tekemään liigadebyyttinsä ja lopullisen läpimurtonsa. Klinga kävi välillä myös Helsingin Jalkapalloklubissa ja Seinäjoen Jalkapallokerhossa, mutta palasi Lahteen ja iski paluuottelussaan jälleen maalin. Vuodet huippuammattilaisena ovat jättäneet Klingalle paljon muistoja.

– Tosiaan vuodesta 2011 on pitkä aika. Matkan varrella on ollut onnistumisia ja pettymyksiä, jotka kuuluvat asiaan, mutta ennen kaikkea mieleeni ovat jääneet hienot hetket, sekä kaikki ihmiset, keiden kanssa olen tehny tätä hommaa ja ketkä ovat olleet tukenani. Joitakin itselleni merkittävämpiä hetkiä ovat olleet vuoden 2011 nousu liigaan ja vuoden 2012 hyvä kausi liigassa sen jälkeen, 2014 saavutettu pronssi ja paluuaikakaudelta muun muassa kauden 2022 kuumottavat putoamiskarsinnat ja niistä selviäminen, sekä kapteeninnauhan kantaminen, Klinga kertoo.

15.10.2011, Kauriala, HŠmeenlinna..Ykkšnen 2011, FC HŠmeenlinna – FC Lahti..Matti Klinga (FC Lahti) tuulettaa 2-0 maalia…

Klinga on suorittanut huippu-uransa aikana opintojaan, mutta tähän asti jalkapallo on tullut ensimmäisenä. Nyt järjestys on vaihtunut, mutta Klinga haluaa yhä nauttia pelaamisesta. Samalla hän haluaa muistaa kaikkia urallaan vaikuttaneita taustavoimia ja kiittää heitä. FC Reippaan kasvattina ja kolmannen polven viirupaitana siirto Lahden Reippaaseen on luonnollinen jatkumo.

– Isot kiitokset FC Lahdelle, seuran työntekijöille, pelikavereille, joukkueen staffeille valmentajista ja fysioista Pekka Penttiseen, kannattajille, vapaaehtoistyöntekijöille ja muille vuosien varrella matkassa mukana olleille. Tähän asti futis on ollut ykkösjuttu ja opiskelu kakkosjuttu, mutta nyt opiskelu ja futiksen jälkeisen uran käynnistäminen tulee ykkösenä ja futis kakkosena, ainakin toistaiseksi. Siirryn todella hyvällä fiiliksellä Reippaan paitaan. Reippaassa kuitenkin kasvoin pikkupojasta jalkapalloilijaksi, niin on todella luonnollista jatkaa futista siellä. Tavoitteenani on henkilökohtasesti nauttia futiksesta ja saada ehjä kausi, Klinga päättää.

FC Lahti kiittää Mattia kuluneista vuosista ja toivottaa pitkäaikaiselle ja esimerkilliselle pelaajalle menestyksekästä kautta Lahden Reippaan riveissä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola (kansi) / Juha Tamminen (artikkelikuva)