FC Lahden legendat kohtaavat Team Apulannan

FC Lahti ja Apulanta järjestävät helatorstaina 9.5. yhdessä hyväntekeväisyysottelun Kisapuistossa. FC Lahden legendat kohtaavat huippusuositun Apulannan joukkueen, jossa pelaa viihdemaailman kirkkaimpia tähtiä. Tapahtuman tuotto käytetään vähävaraisten perheiden liikuntaharrastusten tukemiseen. Hyväntekeväisyysottelun lisäksi Kisapuistossa on myös muuta ohjelmaa koko perheille. FC Lahden edustusjoukkueen pelaajat ovat paikalla liikuttamassa lapsia koko tapahtuman ajan. Tapahtuma alkaa kello 13 ja hyväntekeväisyysottelu kello 15.

Sekä Apulanta että FC Lahti haluavat olla osaltaan tukemassa vähävaraisten perheiden liikuntaharrastuksia, sillä lapsena liikunnasta saadut positiiviset kokemukset kantavat pitkälle elämässä. Liikunnan lisäksi harrastuksista kertyy sosiaalista pääomaa ystävyyssuhteiden ja onnistumisen tunteiden kautta. Apulannan rumpali Sipe Santapukki kertoo yhtyeen halusta olla mukana tukemassa liikuntaa ja mahdollistamassa mahdollisimman monen lapsen ja nuoren liikuntaharrastusta.

– Haluamme olla mukana lasten liikuttamisessa, koska se on tärkeää. Jos lapsi oppii liikunnallisuuden pienestä pitäen, se yleensä jatkuu koko elämän ajan ja sillä on merkittäviä myönteisiä vaikutuksia kaikkeen. Yleensä liikunta porukoissa tapaa ja tutustuu myös muihin tyyppeihin, mikä on omiaan kasvattamaan sosiaalista pääomaa, joka on yksi keskeinen tekijä onnellisen elämän kannalta. Samalla, kun saa liikuntaa, pysyy myös henkinen puoli kuosissa ja saa kavereita. Se on voittava kombo, Santapukki kertoo.

Santapukki on omassa elämässään huomannut liikunnan merkityksen hyvinvointiinsa. Hänen mukaansa lasten liikunnassa tärkeintä on matalan kynnyksen toiminnan järjestäminen, eli kaiken liikunnan ei tarvitse olla kilpailua, vaan riittää, että osallistujilla on hauskaa. Santapukki vannoo myös monipuolisuuden nimeen, sillä liikunnassa tulee säilyä ilo.

– Pidän tärkeänä lasten liikunnassa myös sitä, että lasten monipuolista liikkumista tuetaan ja lapsille sallitaan erilaiset harrastukset. Musatyyppi voi ja saa olla samaan aikaan jalkapallon pelaaja ja suunnistaja voi pelata myös lätkää ja käydä sen lisäksi taidekerhoissa. Olisikin tärkeää, että ketään harrastajaa ei pakotettaisi liian ahtaisiin bokseihin, vaan raamit saisivat olla harrastuksissa niin laajat kuin mahdollista ja niin pitkään kuin mahdollista. Kaikesta on kuitenkin hyötyä kaikkeen, jos kävisikin niin, että päättäisi jossain vaiheessa erikoistua ja satsata johonkin tiettyyn juttuun. Liikunnalla on kuitenkin iso vaikutus mielialaan ja olen omassa elämässäni omakohtaisesti todennut, että liikuntaharrastus on hyvä tapa pitää psyykkinen hyvinvointi kunnossa. Sen takia on tärkeää, että kaikille on helppoa tulla harrastuksiin, Santapukki päättää.

FC Lahden legendojen joukkueessa pelaa muun muassa FC Lahden Hall of Famen jäseniä. Team Apulannan joukkueesta löytyvät Sipe Santapukin ja Toni Wirtasen lisäksi muun muassa Rane Raitsikka, Juha Tapio, Irina, Jone Nikula, Kaisa Mäkäräinen, Minna Kauppi ja Juha Torvinen.

Tapahtuma on maksuton. Myynnissä on erikoiserä FC Lahti x Apulanta -huiveja, joiden tuotto ohjataan Payback Lahden kautta vähävaraisten perheiden lasten liikuntaharrastusten tukemiseen.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Veera Savukoski