FC Lahden kausikortteja saa nyt lainata kirjastosta

Lahden kaupunginkirjasto on ehdolla Vuoden kirjastoksi tänä vuonna. Monipuolisesta pääkirjastosta löytyy muun muassa äänitysstudio, konsolipelejä, piano ja lainattavia liikuntavälineitä perinteisten kirjojen lisäksi. Nyt kirjastosta saa myös lainata FC Lahden kausikortteja.

FC Lahden pelaajat Loorents Hertsi ja Martinos Christofi kävivät tutustumassa pääkirjastoon. Lahdessa ei juurikaan ole muita julkisia tiloja, jossa ihmiset saavat oleskella ja tulla vapaasti, joten kirjastossa on panostettu paljon viihtyvyyteen. Mielikuva lapsuuden kirjastosta ei välttämättä enää vastaa todellisuutta ja kokeneellekin kirjaston käyttäjälle monipuolisuus voi tulla yllätyksenä.

Loorents Hertsi on käyttänyt pääkirjastoa jo pienestä pitäen, mutta hän yllättyi kirjaston työskentelytiloista. Hertsin mukaan kirjastossa näkyy se, että ihmisten viihtyvyyteen on panostettu. Laitapelaaja innostui myös kirjaston lukudiplomin suorittamisesta.

– Kirjasto on nykyään enemmän hengailutilaa ja Lahdessa on panostettu viihtyvyyteen. Siinä on myös onnistuttu. Voin kuvitella, että tulen tänne joskus työskentelemään. Tykkään itse lukea kirjan kirjana, mutta varmaan monelle sopii myös e-kirjat, sillä ne kulkevat aina helposti mukana, Hertsi tuumaa.

Myös toppari Christofi lukee kirjansa mieluummin fyysisenä esineenä. Hän tutki tarkkaan myös urheilusta ja historiasta kertovia kirjoja. Sarjakuvahylly sai suomalais-kyproslaisen pelaajan muistelemaan lapsuuttaan Kyproksella.

– Luin lapsena suomeksi sarjakuvia, etenkin Aku Ankkaa. Pidin muun muassa sillä suomen kielen taitoani yllä. En ollut vielä aikaisemmin käynyt täällä, mutta monipuolisuuden takia voin käydä toistekin. Kirjastot eivät ole enää hiljaisia paikkoja, vaan myös sosiaalisen kanssakäymisen paikkoja. Lahden kirjastossa on erittäin viihtyisää ja myös hiljaista tilaa löytyy. Lahden kaupunginkirjasto olisi siksi oiva valinta Vuoden kirjastoksi, Christofi kertoo.

Lahdessa on pääkirjaston lisäksi kahdeksan lähikirjastoa ja kaksi kirjastoautoa. Parhaimmillaan Lahden pääkirjastossa voi käydä päivittäin noin 3000 asiakasta ja jopa koronavuonna kirjastossa kävi liki kaksi miljoonaa kävijää. Kirjastot tarjoavat palveluita vauvasta vaariin ja erilaisille muille ryhmille. Lasten satuhuone ja kuvakirjat, mediakasvatus ja digiopetus ovat vain pieni osa kirjaston tarjoamia palveluita. Hertsi tiivisti kuitenkin kirjaston palvelut yhteen lauseeseen.

– Kirjasto on tiedon ja kulttuurin kehto, Hertsi totesi.

Neljä FC Lahden kausikorteista on lainattavissa pääkirjaston aikuisten asiakaspalvelupisteeltä. Kaksi korttia on puolestaan lainattavissa Nastolan kirjastosta. Kortit ovat lainattavissa jo ensi torstain HJK-otteluun.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuvat: Taneli Okkonen