Meidän pitää asettaa urheilijoiden terveys etusijalle – Mannila kommentoi

FC Lahden huominen kotiavaus FC Interiä vastaan siirtyy. Siirron syynä on FC Lahteen viikolla iskenyt ärhäkkä koronavirusepidemia. Varmasti terveitä pelaajia ottelun aloittamiseksi ei ole tarpeeksi.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila on harmissaan tilanteesta. Hän kuitenkin korostaa, että seura ja hän eivät halua ottaa minkäänlaista riskiä pelaajien terveyden suhteen. Mannilan mukaan päätös ottelusiirrosta oli kuitenkin ainoa oikea ratkaisu.

– Pyysimme ottelusiirtoa lääkärin ohjeistuksen mukaisesti. Olemme pitäneet Interin tilanteestamme ajan tasalla mahdollisimman hyvin. Lääkärin suositusten mukaan ottelua ei voida pelata huomenna, sillä siihen liittyy niin paljon terveydellisiä riskitekijöitä. Me toimimme sen suosituksen mukaisesti. Tämä oli ainoa oikea päätös force majeure -tilanteeseen. Meidän pitää asettaa urheilijoiden terveys etusijalle, Mannila kertoo.

FC Lahti pahoittelee ottelusiirrosta aiheutunutta mielipahaa sekä FC Interille että molempien joukkueiden kannattajille. Ottelun uudesta ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin. Jo ostetut otteluliput käyvät tuohon otteluun. Lippujen palauttaminen onnistuu Tiketin kautta.