FC Lahdelle kaksi tärkeää jatkosopimusta

Maalivahti Veera Ansalahti ja laitapelaaja Henriikka Haapala jatkavat FC Lahdessa myös tulevalla kaudella. Viime kaudella Ansalahti pelasi Ykkösessä 11 ottelua. FC Lahden Kannattajien Vuoden pelaajaksi valittu Haapala esiintyi kentällä puolestaan 23 kertaa ja iski pelaamissaan otteluissa myös kaksi maalia.

Sekä Veera Ansalahti että Henriikka Haapala iloitsevat jatkosopimuksistaan. Hämeenlinnasta viime kaudeksi FC Lahteen siirtynyt Ansalahti kertoo, että näkee Lahden oikeana paikkana kehittyä urallaan. Päättyneellä kaudella hän pystyi pitämään useissa otteluissa Lahtea mukana pelissä ja kauden päätteeksi Ansalahti palkittiin myös seuran Vuoden tulokkaana.

– Tämä tuntuu oikealta oman urani kannalta ja näen Lahden paikkana, jossa voin kehittyä. Sain onnistumisia niissä peleissä, joissa pelasin. Sain kokemusta ja pystyin näyttämään, että pärjään tällä tasolla, 19-vuotias Ansalahti aloittaa.

Haapala sai menneellä kaudella paljon oppia uudesta sarjatasosta. Hänen mukaansa kausi oli nousujohteinen, mutta Haapala haluaa tulevalla kaudella otteisiinsa lisää tasaisuutta. Hän haluaa myös kehittyä pelaajana lisää tulevalla kaudella.

– Pelaaminen oli viime kaudella opettavaista uudella sarjatasolla. Kauteni oli nousujohteinen, mutta haluan lisää tasaisuutta otteisiini. Minun pitää jatkaa työntekoa. Haluan, että se harjoituksissa tehty työ näkyy myös peleissä. Tavoite on kehittyä pelaajana ja joukkueena. Tasaisuus auttaisi päämäärien saavuttamisessa, Haapala kertoo.

Molemmat pelaajat kertovat myös yleisön merkityksestä suorituksiinsa. Ansalahden mukaan hyvän suorituksen jälkeiset kannustukset tuovat itseluottamusta. Haapala puolestaan kertoo, että yleisön läsnäolo tuo puhtia myös vaikeilla hetkillä.

– Yleisö auttaa aina. Kun hyvän torjunnan jälkeen saan jotain huutoja ja kannustusta, niin se antaa paljon lisäbuustia, Ansalahti kertoo.

– Se kuuluu jalkapalloon, että on yleisöä. Se tuo puhtia, joten tervetuloa katsomaan meidän pelejämme ja kannustamaan, Haapala päättää.

FC Lahden naisten edustusjoukkueen kannatuskausikortit ovat myynnissä FC Lahden toimistolla Urheilukeskuksessa ja verkkokaupassa. Osta omasi tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Aleksi Tikkala