Eemil Laamanen palasi lainalta

Puolustaja Eemil Laamanen on palannut lainaltaan Järvenpään Palloseurasta takaisin FC Lahteen. Maaliskuussa JäPS:an lainattu tällä viikolla 19 vuotta täyttävä Laamanen pelasi viisi Ykkösliigan ottelua. Lisäksi hän sai Järvenpäässä vyölleen kaksi Ykköscupin ottelua ja yhden Suomen Cupin kamppailun.

Lupaava toppari Eemil Laamanen debytoi FC lahden paidassa Veikkausliigassa viime kaudella Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. Hänen mukaansa lainajaksosta oli paljon hyötyä, vaikka lainapesti jäi loukkaantumisen takia lyhyeksi. Laamanen kokee, että on jälleen astetta parempi pelaaja kuin ennen lainaansa Järvenpään Palloseuraan.

– Laina meni vaihtelevasti. Alkuun tuli pieni loukkaantuminen, mutta kun pääsin kuntoon, pelasin aina, kun olin kunnossa. JäPS:ssa oli hyvä valmentaja, joka kertoi suoraan, mitä tein hyvin ja missä minun pitää parantaa. Laina oli hyvä ja opettavainen kokemus ja koen, että olen parempi pelaaja kuin lähtiessäni. Harmi vain, että laina jäi lyhyeksi, Laamanen kertoo.

Laamanen palasi lainalta FC Lahteen vamman johdosta. Vamma vaati leikkaushoitoa. Nuorukaisen kausi on ohi, mutta Laamanen näkee tilanteessa myös positiivisia puolia. Hän kokee, että monia asioita voi kehittää, vaikka kentälle ei pääsekkään.

– Tavoitteena on tulla takaisin entistä parempana ja vahvempana. Tämä kausi on nyt kuitenkin ohi. Minulla on nyt kuitenkin aikaa panostaa muihin osa-alueisiin ja pitää huoli, että tulevaisuudessa loukkaantumiset pysyvät loitommalla, Laamanen katsoo eteenpäin.

Laamasen lisäksi myös Julius Tauriaisen ja Daniel Koskipalon kaudet ovat ohi.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Juha Tamminen