Dylan Fox jää Lahteen vahvistamaan puolustusta

FC Lahdessa testissä ollut australialainen toppari Dylan Fox jää Lahteen koko tulevaksi kaudeksi. Intian Superliigassa viimeksi pelannut Fox pelasi Liigacupissa FC Lahden paidassa kolme ottelua ja 29-vuotias toppari esiintyi niissä edukseen. Foxilla on Australian kansalaisuuden lisäksi myös Irlannin kansalaisuus, mutta hän on ensimmäistä kertaa urallaan pelaamassa Euroopassa.

Australiassa kasvanut Dylan Fox pelasi viisi kautta kotimaansa A-Liigassa, kunnes siirtyi Etelä-Koreaan. Viimeiset kolme kautta hän pelasi Intian Superliigassa NorthEast Unitedissa, FC Goassa ja Jamshedpur FC:ssä. Nyt rauhallinen ja kentällä johtava toppari saapuu innoissaan FC Lahteen ja Eurooppaan.

– Olen erittäin iloinen sopimuksesta. Minulla on ollut joukkueesta hyvät fiilikset heti, kun saavuin tänne. Olen varma, että tämä joukkue kykenee johonkin mahtavaan tällä kaudella. Muutama australialainen on pelannut Suomessa ja tiesin sitä kautta, että Suomeen on helppo sopeutua. Parin viikon kokemuksella pidän tästä kaupungista ja sen ihmisistä. Tämä on minulle ensimmäinen kerta, kun pelaan Euroopassa, joten en malta odottaa kauden alkua. Haluan kiittää myös kaikkia FC Lahden kannattajia lämpimästä vastaanotosta. Odotan, että pääsemme tapaamaan tulevissa peleissä. Joukkueena haluamme tehdä teidät ylpeiksi kannattaessanne meitä tällä kaudella, Fox kertoo.

Siinä missä Fox kehuu kaupunkia ja seuraa, kehuu FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg tuoreinta kiinnitystään. Lindbergin mukaan Fox tuo kentälle johtajuuden lisäksi kokemusta, rauhallisuutta ja pelinohjaamista. Päävalmentaja pitää topparia erittäin hyvänä lisänä nuoreen lahtelaisryhmään.

– Hän on luontainen johtaja. Hän ohjaa hyvin peliä ja on tasapinoinen sekä hyökkäyssuuntaan että puolustussuuntaan. Hän on profiiliimme sopiva työteliäs pelaaja, jolla on halu tehdä töitä joukkueen eteen. Fox on erittäin hyvä lisä joukkueeseemme, Lindberg summaa.

Fox on joukkueen mukana Pelimatkojen kanssa järjestetyllä Espanjan leirillä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen