Benjamin Mulahalilović FC Lahden keskikentälle

FC Lahti ja keskikenttämies Benjamin Mulahalilović ovat solmineet loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen. Mulahalilović siirtyy Lahteen itävaltalaisesta SV Hornista. Hän on 25-vuotias ja 180-senttinen bosniahertsegovinalainen.

Itävallassa syntynyt Benjamin Mulahalilović kävi läpi FK Austria Wienin junioriputkea. Päättyneen kauden Mulahalilović pelasi Itävallan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla SV Hornissa. Hän pelasi 29 ottelussa ja iski samalla myös neljä maalia. Mulahalilović toimi myös joukkueensa kapteenina päättyneellä kaudella. Nyt puolustava keskikenttämies on innoissaan FC Lahdesta. Itävallassa asutut vuodet ovat tuoneet Lahden tutuksi keskikenttämiehelle mäkihypyn kautta.

– Tiedän paljon suomalaisia urheilijoita. Tiedän Teemu Pukin, Kimi Räikkösen ja Janne Ahosen. Tiedän, että Ahonen on täältä kotoisin. Itävallassa mäkihyppyä ja muuta talviurheilua seurataan paljon ja siksi Lahden hyppyrit ovat entuudestaan tuttuja minulle, Mulahalilović sanoo ensimmäisten harjoitusten jälkeen ja osoittaa Lahden betonia.

Vapaa-ajalla kahviloista ja matkustelusta nauttiva Mulahalilović on pallollinen puolustava keskikenttäpelaaja. Hän ei pidä pallon summittaisesta räiskimisestä, vaan arvostaa sitä, kun palloa pyritään pelaamaan maata pitkin. Mulahalilovićillä on tavotteita myös puolustussuuntaan.

– Haluan pelata nollapelejä. Tykkään pallosta ja pidän, että sitä pelataan älykkäästi. En nauti, jos palloa pelataan ilmassa sokkona pitkälle. Puolustussuuntaan haluan, että pelaamme aina nollapelin ja olen valmis tekemään töitä sen eteen. Haluan, että saamme tuloksia. Lahdessa haluan tehdä parhaani ja tuoda kannattajille takaisin ilon. Haluan myös tuoda pelaamisellani stadionille uusia kannattajia, Mulahalilović päättää.

Veikkausliigan siirtoikkuna aukeaa ensi viikolla, joten Mulahalilović ei ole vielä pelikelpoinen lauantaina, kun FC Lahti kohtaa Hiihtiksellä Ilveksen.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Veera Savukoski