Arttu Heinonen siirtyy Kuopiosta FC Lahteen

FC Lahti ja keskikenttämies Arttu Heinonen ovat solmineet vuoden pelaajasopimuksen. Sopimuksessa on myös optio lisävuodesta. Heinonen siirtyy Lahteen Kuopion Palloseurasta. Hän on 22-vuotias ja 184-senttinen. Heinonen pelasi viime kaudella 13 Veikkausliiga-ottelua ja oli mukana voittamassa Suomen Cupin mestaruutta.

Oulussa syntynyt, mutta Kuopiossa kasvanut Arttu Heinonen kävi läpi Kuopion Palloseuran junioriputken. Hän pelasi myös lukioaikanaan Yhdysvalloissa ja suoritti lukionsa loppuun siellä. Suomeen palatessa hän pelasi ensin KuPS:n yhteistyöseura KuFun riveissä, kunnes kolme kautta sitten Heinonen nousi edustusjoukkueen mukaan. Nyt nuorella keskikenttämiehellä on edessä hyppy tuntemattomaan ja siihen hän hyppää hyvillä mielin.

– Vähän tämä on hyppy tuntemattomaan, mutta oikein hyvillä fiiliksillä tulen Lahteen. Kuopiossa kulunut kausi sujui ihan hyvin. Kilpailu oli kovaa, mutta pääsin pelaamaan minuutteja. Otin myös askeleen eteenpäin ja kehityin pelaajana. Kentällä olen pallovarma ja juonikas pelaaja. Minulla on peliälyä. Ensi kaudelle minulla on kovat tavoitteet. Haluan tehdä maaleja ja saada muutenkin tehoja, ja haluan, että pärjäämme myös joukkueena, Heinonen kertoo.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli pitää uutta sopimuspelaajaansa kunnianhimoisena ja potentiaalisena. Zeneli on innoissaan Heinosen liittymisestä FC Lahteen ja uskoo, että Heinonen tuo paljon iloa lahtelaisille tulevalla kaudella. Zenelin mukaan Heinonen pystyy pelaamaan neljää eri hyökkäävää roolia.

– On ilo ja kunnia saada Heinonen joukkoomme. Hän on kunnianhimoinen, nuori ja erittäin potentiaalinen kaveri ja hänellä on eväitä tuoda heti lisäarvoa meidän pelaamiseemme. Hän pystyy ominaisuuksiensa puolesta pelaamaan meillä periaatteessa neljää rolia, mutta itse näen hänet vahvimpana välitiloissa. Hän on hyökkäysorientoitunut pelaaja ja pystyy keskisektorilla tuottamaan tilaa ja tekemään pystyjuoksuja. Hänestä saamme paljon iloa tulevalla kaudella, Zeneli kertoo.

FC Lahdella on Heinosen sopimuksen myötä koossa 16 pelaajasopimusta. Sopimuspelaajat ovat Heinosen lisäksi Antonio Reguero, Joona Tiainen, Anton Munukka, Lassi Järvenpää, Mikko Viitikko, Teemu Penninkangas, Daniel Koskipalo, Eemeli Virta, Matti Klinga, Arlind Sejdiu, Altin Zeqiri, Pyry Lampinen, Macoumba Kandji, Chinedu Geoffrey ja Loorents Hertsi.

Joulun aikaan FC Lahden toimisto on suljettu, mutta FC Lahden verkkokauppa palvelee vuorokauden ympäri. Toimisto on jälleen avoinna 3.1.2022, joka on myös samalla viimeinen päivä, jolloin kausikortin saa vielä hintaan 99 euroa.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen