Arian Kabashi vahvistamaan FC Lahden puolustusta

FC Lahti ja toppari Arian Kabashi ovat solmineet kauden loppuun asti ulottuvan pelaajasopimuksen. Kabashi siirtyy FC Lahteen sveitsiläisestä FC Sionista. Kabashi on 25-vuotias sveitsiläis-kosovolainen pelaaja, joka on edustanut urallaan myös Kosovon alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta.

Sveitsissä syntynyt Arian Kabashi on Sveitsin kestomenestyjän FC Sionin kasvatti, johon hän siirtyi nuorena. Miesten tasolla hän kuitenkin debytoi syntymäkaupunkinsa FC Sierressä. Kabashi nousi kasvattajaseuransa FC Sionin edustusjoukkueeseen 2019. Lopulta hänelle kertyi 12 Sveitsin pääsarjan ottelua. FC Lahteen hän saapui nostamaan joukkuetta pois putoamistaistosta ja voittamaan Suomen Cupia.

– Tärkein asia on, että joukkue saa paljon pisteitä ja pääsemme takaisin raiteille. Tiedän, että olemme Cupin välierissä ja pokaali ei ole kaukana. Se on tavoite, joka meidän pitää asettaa itsellemme. Pelaan hyvin myös pallottomana, mutta suurin vahvuuteni on kaksinkamppailuvoima. Olen pelaaja, joka myös organisoi ja puhuu kentällä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun jätän Sveitsin ja uskon sen olevan minulle hyväksi. Suomalainen jalkapallo ei ole minulle täysin tuttua, mutta tiedän jonkin verran Skandinavian jalkapallosta. Luulen, että pelaajat antavat täällä kentällä kaikkensa, eivätkä filmaa ja pidän siitä asenteesta. En jaksa odottaa, että näen kannattajat stadionilla, sillä tarvitsemme heitä loppukaudella auttamaan meidät pois putoamistaistosta, Kabashi toivoo.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila kertoo Kabashin tuovan Lahden puolustukseen uudenlaisen vaihtoehdon. Kabashi on ensimmäistä kertaa Keski-Euroopan ulkopuolella, mutta Mannilan mukaan joukkue ja seura haluaa tehdä kaikkensa, jotta sopeutuminen olisi mahdollisimman nopeaa.

– Kabashi tuo meille erilaisuutta puolustukseen omalla profiilillaan. Hän on aggressiivinen ja puolustaa eteenpäin. Hän on ensimmäistä kertaa pois kotimaastaan, joten hänen pitää sopeutua ja tuntea joukkue omakseen. Pyrimme koko joukkueena siihen, että sopeutuminen uuteen on mahdollisimman nopeaa, Mannila kertoo.

Maanantaina ensimmäistä kertaa joukkueen kanssa harjoitellut Kabashi on valmennusjohdon käytettävissä jo perjantaisessa Ilves-ottelussa.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen