Anniina Jurvanen FC Lahden hyökkäykseen

Sunnuntaina alkavaan Ykkösen kauteen valmistautuva FC Lahti saa hyökkäykseensä kovan vahvistuksen, kun Anniina Jurvanen siirtyy Lahteen. Jurvasella on kokemusta Kansallisesta Liigasta Nurmijärven Jalkapalloseuran riveistä. Lahteen hän siirtyy kasvattajaseurastaan Hyvinkään Palloseurasta.

Vasta 19-vuotias Anniina Jurvanen syntyi Hyvinkäällä ja aloitti synnyinkaupungissaan myös jalkapallon. Jokelan Kisan, Rajamäen Kehityksen ja Hyvinkään Palloseuran kautta hän nousi nuorena Kansalliseen Liigaan Nurmijärven Jalkapalloseurassa kaudella 2022. Jurvanen pelasi kaudella 11 liigaottelua, mutta siirtyi kesken kauden takaisin Hyvinkäälle. Lahteen hän muutti vuosi sitten, mutta pelasi vielä kauden Lahdesta käsin Hyvinkäällä. Nyt Jurvanen siirtyy FC Lahteen innoissaan.

– Viime kauden pelasin Lahdesta käsin HyPS:ssa, mutta pitkän matkan ja töiden takia jalkapallo jäi aika vähälle. Halusin kuitenkin nyt jatkaa jalkapalloa, joten päätin tulla FC Lahteen kokeilemaan. Olen viihtynyt Lahdessa tähän mennessä tosi hyvin ja olen iloinen, että minulla on täällä mahdollisuus jatkaa jalkapalloa hyvässä ympäristössä. Omina tavoitteinani on pyrkiä oppimaan jotain uutta uudesta ympäristöstä ja ottaa tulevasta kaudesta ja hyvistä treeniolosuhteista kaikki irti, mitä vain saan. Minulla on kova halu saada taas kiinni omasta maaliputkestani ja päästä kokemaan jälleen onnistumisen tunteita, koska viimeiset kaksi kautta eivät ole ihan menneet suunnitellusti, Jurvanen kertoo.

Jurvanen tuo oivan lisän FC Lahden erikoistilannepelaamiseen. Tuore sopimuspelaaja on erittäin vahva pääpelissä ja lisäksi hänellä on pituutta 177 senttiä, joten hän on vastustajille vaikea pideltävä. Jurvanen itse uskoo sunnuntaina kautensa aloittavan FC Lahden tämän vuoden menestykseen.

– Joukkueena näen, että meillä on hyvät mahdollisuudet pärjätä kauden aikana hyvin ja saavuttaa meidän yhteisiä tavotteitamme. Omina vahvuuksinani koen fyysisyyden ja pääpelaamisen, sekä etenkin erikoistilanteet, Jurvanen päättää ja toivottaa kaikki lahtelaiset Kisapuistoon katsomaan otteluita.

FC Lahti on solminut samalla tukun muita pelaajasopimuksia töksi kaudeksi. FC Lahden edustusjoukkueeseen liittyvät myös hyökkääjä Jessica Tarén, keskikenttä Henna Sinisalo, maalivahti Ciia Hokkanen, hyökkääjä Cecilia Murtonen ja keskikenttä Helmi Rönkkö. Lisäksi viime kauden lopussa debytoinut Fatima Diagne jatkaa Lahdessa, kuten myös kuusi maalia viime kaudella iskenyt Jia Haapea.

FC Lahden kausi alkaa sunnuntaina 14.4. Kisapuistossa kello 15.00 Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. Otteluun on vapaa pääsy, mutta naisten edustusjoukkueen kannatuskausikortteja saa 50 euron kappalehintaan ottelusta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta