Alan Henrique siirtyy FC Lahteen

FC Lahti ja puolustaja Alan Henrique ovat solmineet heinäkuun puoleen väliin ulottuvan pelaajasopimuksen. Henrique siirtyy Lahteen IFK Mariehamnista. Henrique on 30-vuotias ja 189-senttinen brasilialaistoppari.

Alan Henrique kasvoi jalkapalloilijaksi kotimaassaan Brasiliassa Vitórian maineikkaassa akatemiassa. Hän pelasi myös maansa alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. Henrique siirtyi Portugaliin ja hän jatkoi sieltä Turkuun ja FC Interiin. Interissä hän pelasi kauden aikana 26 ottelua ja viimeisteli samalla kolme osumaa. Veikkausliigan jälkeen hän pyörähti Portugalin lisäksi Puolassa ja Albaniassa ennen paluutaan Suomeen. Viime kaudella hän oli IFK Mariehamnin runkopelaaja.

Henrique jäi Maarianhaminassa ilman sopimusta ja on vapaa siirtymään FC Lahteen välittömästi. Hän saapuukin mastokaupunkiin täynnä intoa pari päivää sitten ja on tutustunut joukkueeseen muutaman päivän ajan. Henrique lupaa tuoda paljon kamppailu- ja pääpelivoimaa kentälle.

– Haluan tehdä kentällä aina kaikkeni, jotta voimme saavuttaa tavoitteemme. Olen vahva kaksinkamppailuissa ja pääpelissä. Osaan myös rakentaa peliä. Jätän aina kaikkeni kentälle ja toivon, että tuon seuran kannattajille paljon iloa, Henrique kertoo.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli on mielissään uudesta tulokkaasta. Zeneli pitää tärkeänä, että Henriquella on jo aikaisempaa kokemusta Veikkausliigasta. Päävalmentaja kuvaa Henriqueta rautaiseksi ammattilaiseksi.

– On hienoa, että saamme kokemusta riveihimme. Henrique on ammattilainen ja vaikka hän ei ole puoleen vuoteen pelannut, on hän silti pitänyt itseään hyvässä kunnossa. Saamme otteluissa vaadittavan terävyyden palautettua hänelle nopeasti. On myös tärkeää, että hänellä on aikaisempaa kokemusta Veikkausliigasta, joten tiedämme, että hän sopeutuu ja tiedämme, mitä saamme, Zeneli kertoo.

Henrique on valmennusjohdon käytettävissä jo huomenna, kun FC Lahti kohtaa Hiihtiksellä FC Hongan.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen