Akseli Puukolle jatkosopimus

FC Lahti on solminut puolustaja Akseli Puukon kanssa jatkosopimuksen. Sopimus ulottuu kauden 2026 loppuun asti. Päättyneellä kaudella juuri 17 vuotta täyttänyt Puukko nousi avauskokoonpanoon ja pelasi lopulta yhteensä 15 liigaottelua. Puukon kummiyrityksenä toimii Sporttiparturi Shala & Shaqi.

Kauden alkupuoliskolla Akseli Puukko sai vastuuta yhteistyöseura Lahden Reippaan riveissä. Pelit sujuivat, joten nuori puolustaja sai myös hieman minuutteja liigassa. Kauden puolivälin jälkeen Puukko pelasi FC Lahden riveissä säännöllisesti ja kellotti liki täydet minuutit kauden viimeisistä otteluista. Nuorukainen itse on pääsääntöisesti tyytyväinen kauteensa.

– Reippaassa pelit kulkivat alkukaudella omasta mielestäni hyvin ja kun kausi etene, sain joitain minuutteja liigassa. Pelasin niissä mielestäni ihan hyvin. Loppukautta kohti mennessä pääsin pelaamaan paljon edustuksessa ja pääsin hyvin mukaan liigan tempoon. Kaikki pelit ja minuutit edustuksessa olivat ja ovat minulle kullanarvoisia, jotta voin kehittyä. Peleissä, joissa pelasin, pystyin hyvin analysoimaan sitä, missä pärjäsin jo ja missä on vielä kehitettävää. Pääsääntöisesti olen tyytyväinen tähän kauteen, mutta minulla on jo kova into ja nälkä päästä jatkamaan siitä, mihin henkilökohtaisesti jäin päättyneellä kaudella. Haluan hioa kehityskohteitani paremmaksi kohti ensi kautta ja tulevaa, Puukko kertoo.

Laitapuolustaja nousi kauden aikana myös vanhemman ikäluokan, alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen. Puukko on parhaillaan oman ikäluokkansa maajoukkueessa Itävallassa, jossa hän kantoi maaottelussa Suomen kapteeninnauhaa. Puukon mukaan maajoukkuekutsut ja pelit nostivat hänen itseluottamustaan.

– Peli kulki hyvin myös maajoukkueissa, etenkin vuotta vanhempien EM-karsinnoissa sain hyvin peliaikaa. Se nosti itseluottamusta, kun tuli vastuuta ja onnistumisia. Maajoukkuepelit toimivat myös hyvänä mittarina siihen, missä pärjään ja missä on kehitettävää, Puukko summaa.

Puukon edustama Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue kohtasi keskiviikkona Itävallan vieraskentällä. Puukko pelasi täyden ottelun joukkueen kapteenina. Ottelu päättyi Itävallan 5—2-voittoon. Toisesta Suomen maalista vastasi FC Lahden Vilho Huovila, joka pelasi ottelun lopusta puoli tuntia. FC Lahden keskikenttämies Samuel Pasanen oli Puukon tapaan avauskokoonpanossa, mutta Pasanen vaihdettiin kentältä muutama minuutti ennen loppua.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Aleksi Tikkala