Akseli Puukko ja FC Lahti sopimukseen

FC Lahti ja laitapuolustaja Akseli Puukko ovat solmineet kolmen vuoden pelaajasopimuksen. Puukko on 16-vuotias FC Reippaan kasvatti ja hän kuuluu ikäluokkansa maajoukkueeseen. Tällä kaudella hän on pelannut SM-sarjaa FC Lahti U17 -joukkueessa ja noussut kertaalleen myös edustusjoukkueen penkille.

Nuori ja lupaava Akseli Puukko on innoissaan sopimuksesta. Hänen pelinsä SM-sarjassa ja ikäluokkansa maajoukkueessa ovat mennet hyvin. Nuorukainen on pelannut yhtä ottelua lukuun ottamatta kaikissa sarjaotteluissa ja sivussa iskenyt niissä kaksi maalia. Myös kevättalven karsintasarjassa syntyi kaksi osumaa 18 ottelussa. Maaotteluita Puukko on pelannut tänä vuonna kymmenen, joista valtaosassa hän on kellottanut täydet minuutit.

– Tuntuu hyvältä. Pääsen samalla treenaamaan säännöllisesti miesten kanssa. Oli jo huikeata päästä kertaalleen edustusjoukkueen kokoonpanoon ja se oli erilaista omiin junioripeleihin verrattuna. Yleisöä oli enemmän ja kopissa oli hyvä tunnelma. Omat pelini ovat menneet tällä kaudella hyvin ja olen saanut niissä paljon onnistumisia, Puukko kertaa.

Monipuolisesti liikuntaa harrastava Puukko pitää nuoresta iästään huolimatta jalat maassa. Hän tiedostaa suurimmat vahvuutensa ja kehityskohteensa. Puukon lyhyen tähtäimen tavoitteena on saada liigadebyytti ja pysyä ikäluokkansa maajoukkueen runkopelaajana.

– Olen juoksuvoimainen, nouseva pakki. Eniten kehitettävää löytyy fyysisellä puolella ja pallon kanssa tekeminen pitää olla nopeampaa. Tavoitteenani on ensin saada liigadebyytti ja pysyä maajoukkueessa. Isompana haluan pelata sitten A-maajoukkueessa asti, Puukko naulaa.

Puukko matkaa sunnuntaina yhdessä Samuel Pasasen, Vilho Huovilan ja Viljami Jokirannan kanssa Kosovossa pelattavaan EM-karsintaturnaukseen, jossa Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue kohtaa isäntämaa Kosovon lisäksi Italian ja Kreikan.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen