Akseli Puukko harjoitteli pohjoismaisen suurseuran kanssa

FC Lahden 17-vuotias puolustajalupaus Akseli Puukko oli tutustumassa tanskalaiseen suurseuraan FC Kööpenhaminaan viime viikolla. Puukko pelasi testinsä aikana myös 75 minuuttia FCK:n alle 19-vuotiaiden joukkueen kanssa Fremad Amageria vastaan. Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen kuuluva Puukko on herättänyt otteillaan kiinnostusta myös muissa ulkomaalaisissa seuroissa.

Akseli Puukko vietti FC Kööpenhaminan mukana koko viikon. Puukon harjoittelua kuitenkin haittasi pieni sairastelu, mutta se ei enää näkynyt lauantaisessa harjoitusottelussa, jossa hän pelasi 75 minuuttia. Puukon mukaan ottelussa näkyi, että kyseessä oli FCK:n juniorijoukkue, joka on ollut yhdessä pitkään.

– Pelasin 75 minuuttia ja se oli vähän kuin intervalliharjoitusta ilman palloa. Olin ainoana testipelaajana mukana. Huomasi, että kyseessä oli junnujengi ja pelaajat olivat samankokoisia. Kun itse olen ollut miesten joukkueessa, oli helppoa tulla pelaamaan ja tempo oli matalampi kuin omassa joukkueessani Suomessa. Junnupeleksi tempo oli ihan hyvä. Mielestäni peli ja harjoitusviikko menivät hyvin. Oli hienoa nähdä, millaista jalkapallo ja tekeminen ovat Tanskassa ja huippuseurassa, Puukko kertoo.

Puukko on palannut FC Lahden harjoituksiin ja valmistautuminen ensi lauantaina alkavaan Liigacupiin on alkanut. Lahti kohtaa lauantaina vieraskentällä Turussa FC Interin. Liigacupin ensimmäinen kotiottelu pelataan lauantaina 3.2. sarjanousija Ekenäs IF:iä vastaan Mukkulan kuplassa. Kausikortit käyvät Liigacupiin, joten osta omasi tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola