OTTELURAPORTTI: FC Lahti haki pakkovoiton Oulusta

FC Lahti nappasi jo toisen perättäisen pakkovoiton Oulu Nice Soccerista vieraskentällä. Lahti nappasi pisteet mukaansa lukemin 2–1. Lahden maaleista vastasivat Elli Savolainen ja Aamu Kinnunen. Kotijoukkueen ainokaisen viimeisteli Neea Tähtisaari.

FC Lahti pelasi tasapianoisen ensimmäisen jakson. Lahti puolusti aktiivisesti heti ylhäältä asti ja se tuotti vaikeuksia kotijoukkue Oulu Nice Soccerille. Lahti kykeni luomaan runsaasti maalipaikkoja ja noin vartin kohdalla se palkittiin. Sanni Saarinen karkasi laidalta ja toimitti pallon keskelle. Elli Savolainen oli pallossa ja sijoitti pallon tarkasti maaliin.

Maalin jälkeen Lahdella oli loistava paikka lisätä johtoaan, mutta Aamu Kinnusen laukaus viuhui niukasti ohi. ONS puolestaan keskitti muutamaan otteeseen vaarallisesti Lahden maalille, mutta maalivahti Veera Ansalahti ja lahtelaispuolustus hoitivat tilanteen. Näin tauolle siirryttiin lahtelaisjohdossa.

Toisella jaksolla ONS hallitsi peliä ja Lahti joutui vetäytymään tiiviiseen puolustukseen. Lahti kuitenkin piti pakkansa tiiviinä ja taisteli ja oululaiset joutuivat turvautumaan kaukovetoihin. Ansalahti venyi muutamaan haamutorjuntaan ja piti Lahtea torjunnoillaan johtoasemassa.

Noin vartti ennen loppua Lahti hyödynsi paikkansa. Lahtelaisprässi tuotti tulosta ja Tamnit Gill katkaisi syötön syvällä vastustajan alueella. Hän pelasi pallon Kinnuselle, joka tuplasi varmasti Lahden johdon. ONS kuitenkin kuittasi osuman heti perään. Matala keskitys tuli rangaistusalueella koko paletin läpi taka-alueelle, josta Neea Tähtisaari pääsi iskemään kavennusosuman. ONS haki tasoitusta tosissaan, mutta lahtelaiset taistelivat jokaisella solullaan ja Ansalahti venyi kerta toisensa jälkeen. Lahden johto kesti ja arvokkaat pisteet matkasivat Lahteen.

FC Lahden avausmaalin iskenyt Elli Savolainen oli ottelun jälkeen tyytyväinen koko joukkueen työmoraaliin. Savolaisen mukaan asenne ratkaisi voiton Lahteen. Hän haluaa, että sama asenne jatkuu vielä kauden päätöspelissä.

– Voitimme pelin, koska olimme tänään se joukkue, joka halusi voittaa. Tiesimme ennen ottelua, että nämä olivat tärkeät ja pakolliset pisteet. Teimme töitä joukkueena ja se tuotti tulosta. Haluamme ottaa mukaan ensi peliin tämän yhteisen halun tehdä töitä ja halun voittaa. Olemme saaneet vihdoin kurottua omaa peliämme kasaan ja pystymme hallitsemaan otteluita. Sitä on tarkoitus jatkaa lauantaina. Koko joukkue haluaa lopettaa kauden voittoon ja hyvään peliin. Haluamme pitää sarjapaikan ja päästä juhlimaan sitä. Toivottavasti saamme Kisapuistoon mahdollisimman paljon väkeä kannustamaan, Savolainen summasi.

Voitto nosti Lahden alemman loppusarjan neljänneksi ennen päätöskierrosta. Putoamisviivan yläpuolella oleva Ilveksen kakkosjoukkue on yhä pisteen edellä. Päätöskierroksella lauantaina 19.10. FC Lahti saa Kisapuistoon vieraakseen Vantaan Jalkapalloseuran. Ilveksen kakkosjoukkue kohtaa puolestaan samanaikaisesti kotonaan ONS:in.

Kuva: Tomi Saarivirta