OTTELUENNAKKO: FC Lahti pakkovoiton edessä Oulussa

Lauantai on pelipäivä ja Ykkösessä eletään ratkaisuhetkiä. FC Lahti matkustaa kauas pohjoiseen Oulu Nice Soccerin vieraaksi. Lahti on jälleen tiukassa tilanteessa, kotijoukkueella on puolestaan tavoitteena alemman loppusarjan voitto.

FC Lahti otti edellisellä kierroksella massiivisen voiton, kun Ilveksen kakkosjoukkue kaatui Tampereella lukemin 5–1. Elli Savolainen iski kaksi osumaa. Anniina Jurvanen ja Ella Pesonen osuivat kertaalleen. Yksi maaleista merkattiin Ilveksen omaksi maaliksi. Voitto piti Lahden säilymishaaveet elossa.

Putoamiskamppailu Ykkösessä on äärimmäisen tiukka. Säilyminen on kolmen kauppa. Ilveksen kakkosjoukkue on yhä viivan päällä. Viivan alla on tasapisteissä Pallo-Iirot ja FC Lahti on puolestaan pisteen perässä kaksikkoa. Pallo-Iirot ja Ilves kohtaavat toisensa huomenna ja Lahden voittaessa ja kaksikon päätyessä tasapeliin, nousee Lahti viivan päälle. Toisaalta Lahden tappio ja jomman kumman voitto tarkoittaa piste-eron kasvamista saavuttamattomaan neljään pisteeseen, joten panosta Lahden pelistä ei puutu.

Kotijoukkue Oulu Nice Soccer johtaa alempaa loppusarjaa ja on lähellä sen voittoa. ONS kohtasi edellisellä kierroksella kotikentällään Esbo Bollklubbin. Kärkikamppailu päättyi maalittomaan tasapeliin ja se antoi ONS:ille edun kahteen viimeiseen otteluun.

FC Lahti ja ONS ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Oulussa Lahti oli pelissä hyvin mukana, mutta lopussa oululaiset iskivät itsensä 3–0-voittoon. Oona Tikkala osui kahdesti ja Neea Tähtisaari kertaalleen. Kisapuistossa ONS osui kahdesti ja nappasi pisteet mukaansa. Reeta Pirilä ja Varvara Bulgakova toimivat ottelussa maalintekijöinä.

Onnistuuko Lahti ottamaan jälleen pakkovoiton ja siirtämään ratkaisun päätöskierrokselle?

ONS – FC Lahti 12.10.2024 kello 15.00 Castrenissa!

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta