OTTELURAPORTTI: FC Lahti otti pakkovoiton Tampereelta

FC Lahti onnistui sunnuntaina tiukassa tilanteessa ja nappasi pakkovoiton Tampereella Ilveksen kakkosjoukkueesta. Lahti murskasi kotijoukkueen lopulta 5–1-lukemin. Elli Savolainen osui kahdesti, Ella Pesonen ja Anniina Jurvanen kertaalleen ja yksi osumista merkittiin tamperelaisten omaksi maaliksi. Kotijoukkueen ainokaisen iski Helmi Mujunen.

FC Lahti sai otteluun unelma-alun. Elli Savolainen iski lahtelaiset johtoon viidennellä peliminuutilla. Ilveksen kakkosjoukkue tuli kuitenkin vielä ensimmäisen vartin aikana, kun Helmi Mujunen osui maalipuiden väliin. Tasoitusosuman jälkeen Lahti kuitenkin ratkaisi ottelun jo ensimmäisellä jaksolla. Puolen tunnin pelin jälkeen Anniina Jurvanen vei Lahden uudelleen johtoon ja Savolainen iski illan toisen osumansa. Lahti pääsi tauolle 3–1-johdossa.

Toisella jaksolla Lahti osui vielä kahdesti. Ensin Ella Pesonen lisäsi lahtelaisjohtoa jakson puolivälissä. Reilu kymmenen minuuttia ennen loppua pallo löytyi jälleen Ilveksen verkosta ja maali merkittiin lopulta tamperelaisten omaksi maaliksi. Näin Lahti nappasi erittäin tärkeät pisteet matkaansa lukemin 5–1.

Voitosta huolimatta Lahden tilanne sarjassa on edelleen tukala, kun jäljellä on kaksi kierrosta. Lahden säilyminen ei ole enää omissa käsissä. Putoamisviivan yläpuolella olevalla Ilveksellä on yhä pisteen etumatka Lahteen nähden. Pallo-Iirot on lahtelaisten ja Ilveksen välissä tasapisteissä tamperelaisten kanssa. Ilves ja Pallo-Iirot kohtaa toisensa seuraavalla kierroksella. Lahti puolestaan matkaa seuraavalla kierroksella Oulu Nice Soccerin vieraaksi.

Viimeisellä kierroksella, sunnuntaina 19.10. Lahti kohtaa kotonaan Vantaan Jalkapalloseuran. Ilves pelaa puolestaan ONS:ia vastaan ja Pallo-Iirot kohtaa päätöskierroksella Esbo Bollklubbin.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta