OTTELUENNAKKO: FC Lahti lähtee Tampereelle veitsi kurkulla

Sunnuntai on pelipäivä ja FC Lahti pelaa putoamisen kannalta kriittisen matsin. Lahtelaiset matkaavat Tampereelle Ilveksen kakkosjoukkueen vieraaksi veitsi kurkulla. Ilves on juuri karsintaviivan yläpuolella ja lahtelaiset sen alapuolella.

FC Lahden säilyminen Ykkösessä oli viime kierroksella hetken omissa käsissä. Illan vastustaja, Ilveksen kakkosjoukkue ei saanut lisäpisteitä ja Lahdella oli mahdollisuus kutistaa piste-ero yhteen pisteeseen. Lahti kohtasi kotonaan Kisapuistossa Pallo-Iirot. Vierailija meni ottelussa 3–0-johtoon. Julia Vesa kavensi, mutta tärkeät pisteet matkasivat Raumalle lukemin 3–1 Lahden toisen jakson hallinnasta huolimatta.

Pallo-Iirot meni voitollaan FC Lahden ohi ja lahtelaisten ero karsintaviivan päällä olevaan Ilveksen kakkosjoukkueeseen on yhä neljä pistettä, kun kierroksia on jäljellä kolme. Lahti tarvitsee voiton lisäksi myös apuja muilta, jotta kierroksen jälkeen ero karsintaviivaan on piste. Lahden ja Ilveksen välissä oleva Pallo-Iirot nousi eilisellä voitollaan tasapisteisiin Ilveksen kanssa, mutta raumalaiset ovat huonomman maalieron takia karsintaviivan alapuolella.

Ilveksen kakkosjoukkue kohtasi puolestaan edellisellä kierroksella vieraskentällä Esbo Bollklubbin. EBK nappasi värikkäästä ottelusta 3–2-voiton. Tamperelaisten maaleista vastasivat Maija Jämsä ja Helmi Mujunen. Tappion myötä Ilves on yhä putoamisvaarassa, sillä Pallo-Iirot hengittää tamperelaisten niskaan.

FC Lahti ja Ilveksen kakkosjoukkue ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Kauden avauksesta Lahti nappasi Kisapuistossa 3–1-voiton Fatima Diagnen, Anniina Jurvasen ja Matilda Katajan osumilla. Ilveksen ainokaisen iski Nella Mäkynen. Tampereella pelatussa kohtaamisessa Ilves oli vuorostaan vahvempi numeroin 3–0. Maaleista vastasivat Maija Jämsä, Iris Lukkarila ja Pinja Hertteli.

Lahden säilymishaaveet pysyvät elossa vain voitolla. Tappio tietäisi varmaa putoamista, joten lahtelaiset hakevat voittoa veitsi kurkulla.

Ilves/2 – FC Lahti 6.10.2024 kello 18.00 Vuoreksen tekonurmella!

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta